Συναγερμός έχει σημαίνει στην Αστυνομία μετά τα απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα που άγνωστος έστειλε ενημερώνοντας για έκρηξη βομβών σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών σπεύδουν στους χώρους προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες έρευνες.
Πρόκειται για το ΚΑΤ, τα δικαστήρια στη Λουκάρεως αλλά και στο μετρό Συντάγματος.

Αυτό που εκτιμούν οι αστυνομικοί είναι πως πρόκειται για φάρσα παρόμοια με αυτή που είχε συμβεί πριν από λίγους μήνες, όταν άγνωστοι hacker προειδοποιούσαν για βόμβες σε σχολεία της Αττικής μέσω email.


Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες

Δίχως αποτέλεσμα συνεχίζονται έως και αυτήν την ώρα οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών για τους οποίους προειδοποίησε άγνωστος πως έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιους οργανισμούς.

Ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί με τη βοήθεια σκύλων της ομάδας Κ9 της Αστυνομίας ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και το εσωτερικό του νοσοκομείου ΚΑΤ, το μετρό του Συντάγματος και τα δικαστήρια στην οδό Λουκάρεως, για τα οποία υπήρξε προειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για τοποθέτηση βομβών.


Οι έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη ώρα, με τους αστυνομικούς να θεωρούν πλέον πως πρόκειται για μία ακόμη φάρσα. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες άγνωστος μέχρι σήμερα αποστολέας είχε προκαλέσει πανικό σε σχολεία της Αττικής και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, στέλνοντας στα σχολεία ηλεκτρονικά μηνύματα για δήθεν τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, τα οποία αποδείχτηκαν φάρσες.