Στη σύλληψη ενός 38χρονου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα για μεσολάβηση σε παράνομες υιοθεσίες, προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης 16/10 οι αστυνομικές Αρχές στην Αθήνα.

*Διαβάστε ακόμα: Οικογενειακή τραγωδία στην Κύπρο: Δολοφόνησαν όλη της την οικογένεια κατά την τουρκική εισβολή - "Η ζωή μου τελείωσε"

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 38χρονος αλλοδαπός, από κοινού με συνεργούς του, κατά τα έτη 2015 και 2016, μεσολάβησε στη μεταφορά εγκύων από γειτονική χώρα, προκειμένου να υιοθετηθούν στη συνέχεια τα νεογέννητα βρέφη από οικογένειες, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σημειώνεται πως η παράνομη δράση του 38χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, αφορά σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις μεσολάβησης σε Αθήνα και Κατερίνη.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες (16-10-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, 38χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 2 εντάλματα σύλληψης για μεσολάβηση σε παράνομες υιοθεσίες κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο 38χρονος, μαζί με έτερους συνεργούς, κατά τα έτη 2015 και 2016, σε τουλάχιστον 6 περιπτώσεις στην Αθήνα και την Κατερίνη, μεσολάβησε με πρόθεση κερδοσκοπίας στη μεταφορά εγκυμονούσων γυναικών από γειτονική χώρα προκειμένου να υιοθετηθούν τα νεογέννητα τέκνα από οικογένειες έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές».