Μία ομάδα νεαρών «εξερευνητών» κατάφερε όχι μόνο να μπει μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά και να κοιμηθεί εκεί μέσα σε αιώρες

Ειδικότερα, τα βίντεο μιας ομάδας Urbex (Urban Exploration), η οποία αποτελείται από νεαρούς Έλληνες, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, κόβουν την ανάσα.

Συγκεκριμένα, η παρέα των νεαρών αρέσκεται να εξερευνά εγκαταλειμμένα κτίρια και περιοχές, αλλά και τοποθεσίες που δεν μπορεί κανείς άλλος να πατήσει, ανεβάζοντας έτσι τα επίπεδα της αδρεναλίνης της.

Διαβάστε ακόμα: Εξαφανίστηκαν λίρες από σπίτι γνωστού Αιγιώτη, την ώρα της κηδείας του δημάρχου Καλογερόπουλου

Τα μέλη της ομάδας Lumiere Urbex, λοιπόν, ανέβηκαν και περπάτησαν στο στέγαστρο του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, χωρίς εξοπλισμό, μάλιστα, πέρασαν όλο το βράδυ σε αιώρες που έστησαν μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο!

Στα σχόλια των βίντεο που έχουν αναρτήσει όλοι, όπως ήταν φυσικό, ζητούν από την ομάδα να εξηγήσει πώς κατάφερε να φτάσει ως εκεί, όμως συνεχίζουν να το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό.

Στο προφίλ τους, μπορεί να βρει κανείς και άλλα αντίστοιχα βίντεο, ενώ μια από τις κορυφαίες τους στιγμές ήταν, όταν έφτασαν το καλοκαίρι σε υψόμετρο 1.108  μέτρων στο όρος Πεντέλη.

Τι είναι Urbex ή Αστική Εξερεύνηση

Η αστική εξερεύνηση (urban exploration) είναι ουσιαστικά η επίσκεψη σε εγκαταλειμμένα κτήρια, εργοστάσια, τούνελ, υπόγεια και καταφύγια. Πέρα από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και εργοστάσια, η εξερεύνηση των υπόγειων περιοχών γίνεται και σε ενεργές τοποθεσίες που λειτουργούν κανονικά, για τον λόγο αυτό, ονομάζεται και infiltration (διείσδυση), ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της κατηγορίας για καταπάτηση ή ακόμα και διάρρηξη.

Στόχος των ομάδων είναι να εξερευνήσουν τις περιοχές αυτές.

Δεν κλέβουν, δεν κάνουν γκράφιτι, δεν παραβιάζουν κλειδαριές και γενικότερα δεν προκαλούν την παραμικρή φθορά. Απλά εξερευνούν τους χώρους και βγάζουν φωτογραφίες.

Πρόκειται για μία επικίνδυνη δραστηριότητα, καθώς πέρα από τα νομικά προβλήματα, μπορεί κάποιος να έχει ατύχημα από πτώση, πνιγμό, ηλεκτροπληξία κ.ά.