Σκηνές από την αποτρόπαιη υπόθεση του Κολωνού βιώνει η Λέσβος, καθώς οι αστυνομικές Αρχές διερευνούν την πιθανότητα ενήλικας να εξωθούσε στα ερωτικά ραντεβού τη 13χρονη, η οποία προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της, επειδή διέρρευσε βίντεο από σκηνές του βιασμού της στο διαδίκτυο.

Η εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση έχει θορυβήσει τις τοπικές Αρχές, καθώς το ανήλικο κορίτσι, που διαμένει σε χωριό του νησιού, νιώθει ότι βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων των συγχωριανών του μετά τις καταγγελίες της ότι τρεις συνολικά άνδρες το βίασαν. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν στις 2 Οκτωβρίου η 13χρονη κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών, αλλά σώθηκε χάρη στην κινητοποίηση των γιατρών. Όταν μίλησε στους αστυνομικούς, αποκάλυψε πως είχε πέσει θύμα βιασμού από δύο αγόρια μέσα στο αυτοκίνητό τους. Εν συνεχεία η ανήλικη όμως αποκάλυψε ότι πραγματική αιτία της απόπειρας αυτοκτονίας της ήταν η διακίνηση ενός βίντεο που είχε τραβήξει ένας 25χρονος την ώρα που τη βίαζε.

Στη συμπληρωματική κατάθεσή της η ανήλικη εκτός από τον 25χρονο αναφέρθηκε και σε έναν 60χρονο ιδιοκτήτη επιχείρησης, ο οποίος προσπαθούσε να την πείσει να βρεθούν κάπου μόνοι τους. Το ζήτημα για τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας δεν περιορίζεται στους βιαστές ή τους επίδοξους παιδόφιλους αλλά και στον περίγυρό της, καθώς όπως φαίνεται κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό. Το 13χρονο κορίτσι τους τελευταίους μήνες ζούσε έναν πραγματικό γολγοθά, χωρίς κανείς να βρίσκεται δίπλα του να το βοηθήσει ή να αντιληφθεί ότι κάτι συνέβαινε.

Μέχρι στιγμής από τις δύο συνολικά καταθέσεις της ανήλικης έχουν αναφερθεί τα στοιχεία των παραπάνω τεσσάρων ανδρών. Ωστόσο οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνές τους, μιας και δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα παιδοβιαστές ή παιδόφιλοι να έχουν έρθει σε επαφή με τη 13χρονη. «Το κορίτσι είναι κλεισμένο στον εαυτό του, είναι ξεκάθαρο αυτό. Ειδικοί προσπαθούν να της μιλούν, να τη βοηθήσουν να τους ανοιχτεί. Είναι παραπάνω από ξεκάθαρο πως το κορίτσι αντέχει οριακά να ζει στο νησί», αναφέρουν αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες της υπόθεσης. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες η ανήλικη να μεταφερθεί, με εισαγγελική παραγγελία, σε δομή εκτός νησιού, μακριά από όσους τη βίασαν ή δεν τη φρόντιζαν όπως έπρεπε, καθώς είναι ένα αίτημα που έχει διατυπώσει το ίδιο το κορίτσι.