Άκυροι θεωρούνται οι περίπου 5.000 γάμοι και βαπτίσεις που έχει τελέσει ιερέας στη Δυτική Αττική, καθώς αποδείχθηκε παλαιοημερολογίτης που δεν έχει σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τα εξαπατημένα ζευγάρια ήδη συρρέουν στην αυτοσχέδια «εκκλησία» του παλαιοημερολογίτη αναζητώντας τον τρόπο που θα νομιμοποιηθούν οι γάμοι τους. Η υπόθεση φαίνεται πως ήταν γνωστή αρκετό καιρό πριν στην τοπική κοινωνία του Αιγάλεω, καθώς ο αποκαλούμενος ιερέας «διάβαζε» τα χαρτιά. Πρόσφατα όμως άφησε τα τραπουλόχαρτα στην άκρη και άρχισε να διαβάζει τα… ρούχα των ενδιαφερόμενων.

Ο παπα-Χριστόφορος, όπως είναι γνωστός, έχει προκαλέσει αγωνία σε χιλιάδες ανθρώπους, καθώς τα μυστήρια που τέλεσε δεν αναγνωρίζονται από την επίσημη εκκλησία. Όλα αποκαλύφθηκαν όταν ζευγάρια -τα οποία είχε παντρέψει ο συγκεκριμένος ιερέας- θέλησαν να χωρίσουν. Αναζητώντας όμως το πιστοποιητικό γάμου, διαπίστωσαν πως η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είχε κανένα έγγραφο.

Η περίπτωση του παλαιοημερολογίτη χαρτορίχτη και προσφάτως «ρουχορίχτη» είναι ιδιαίτερη. Αναζητούσε στο διαδίκτυο με αναρτήσεις του στοιχεία για τους εξωγήινους και τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ), ενώ διατεινόταν πως μπορεί να αποκαλύψει τι θα συμβεί στη ζωή των συνανθρώπων του, αρκεί να έρχονταν στην… εκκλησία του. Σε άλλες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, ο συγκεκριμένος παλαιοημερολογίτης εμφανίζεται σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του καταδικασμένου μέλους της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασσιδιάρη, ενώ σε κείμενα που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς θεωρεί πως, όπως και η Εύα, έτσι και όλες οι γυναίκες δεν έχουν καθαρή ψυχή. Ασχέτως όμως με τις πεποιθήσεις του, ο παπα-Χριστόφορος δεν παντρεύει ούτε βαπτίζει υπό την Ορθόδοξη Εκκλησία, με αποτέλεσμα τα μυστήρια που έχει τελέσει να είναι όλα άκυρα.