Ανησυχία προκαλούν στους κατοίκους της Ρόδου οι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί που έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης από πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στο νησί από την Τουρκία και περιμένουν έξω από τις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού, ούτως ώστε να γίνει η καταγραφή τους.

«Κοιμούνται σε χαρτόκουτα και έχουν καταλάβει τα πάρκα», είπε χαρακτηριστικά στο OPEN ο πρόεδρος των Αστυνομικών Ρόδου, Μανώλης Ανδρουλάκης, μιλώντας για το ζήτημα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, αστυνομικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν πως γραφειοκρατικές αστοχίες εντείνουν το πρόβλημα. «Μεταφέρουμε μετανάστες στα Διαβατά και στη Μαλακάσα», είπε ο κος Ανδρουλάκης για το ζήτημα, σημειώνοντας πως έχει ζητηθεί από αρχές Σεπτεμβρίου οι μεταφορές να γίνονται στην Κω, όπου η πληρότητα της δομής εκεί είναι στο ένα τρίτο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Παράλληλα, σοκ προκαλεί βίντεο ντοκουμέντο μέσα από νταλίκα στο οποίο φαίνεται μετανάστης να έχει στριμωχτεί από διακινητές ανάμεσα σε επικίνδυνες μεταλλικές δοκούς. «Στοιβάζουν ανθρώπους ανάμεσα σε επικίνδυνα υλικά», είπε για το θέμα ο πρόεδρος συνοριοφυλάκων Έβρου, Αντώνης Παρασκευούδης, στο OPEN, με την εικόνα να δείχνει ξεκάθαρα πως πρόκειται για μια δυνητική παγίδα θανάτου.

Δείτε το ρεπορτάζ

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d51fi1t5xetd)