Δεκάδες αστυνομικοί καλούνται για τρεις μήνες να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των διαβατηρίων στο διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με διαταγή η οποία έφτασε στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής τα τελευταία 24ωρα.

Πρόκειται για 100 αστυνομικούς που εκτελούν υπηρεσία γραφείου σε διάφορα τμήματα του λεκανοπεδίου και οι οποίοι χρειάζονται να πραγματοποιήσουν ολόκληρο ταξίδι ώστε να φτάσουν στο νέο τους πόστο. Όπως οι αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής, με έναν εξ΄ αυτών, ο οποίος υπηρετεί στα Μέγαρα να χρειάζεται καθημερινά να πηγαίνει στην άλλη άκρη της Αττικής.

Οι αποσπάσεις των 100 αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, θα είναι τρίμηνης διάρκειας. Οι αστυνομικοί αυτοί, που μέχρι τώρα κάλυπταν υπηρεσίες γραφείου, αφού παρακολουθήσουν ένα μικρό σεμινάριο λίγων ωρών για το πως ελέγχουν τα διαβατήρια, ποια είναι τα «μυστικά» και τι θα πρέπει να παρατηρούν ώστε να αντιλαμβάνονται εάν είναι γνήσια ή πλαστά, θα αναλάβουν αμέσως υπηρεσία.

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Κανείς δεν ρωτήθηκε - Όσοι επιλέχθηκαν, πρέπει άμεσα να εμφανιστούν στη νέα υπηρεσία», καταγγέλλουν οι αστυνομικοί

Μεταξύ των κληθέντων αστυνομικών ωστόσο, είναι αστυνομικός που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, άλλος αστυνομικός ο οποίος έχει χάσει το πόδι του σε τροχαίο και αναγκαστικά πραγματοποιεί υπηρεσία γραφείου στο τμήμα της περιοχής του, αλλά και αρκετοί ακόμη αστυνομικοί οι οποίοι διαμένουν δεκάδες χιλιόμετρα μακριά και ξαφνικά, χωρίς να έχουν ερωτηθεί, κλήθηκαν για τρεις μήνες να αποσπαστούν στο αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχη κίνηση είχε γίνει και στις αρχές της θερινής περιόδου, όπου δεκάδες αστυνομικοί αποσπάστηκαν σε αεροδρόμια της χώρας, μεταξύ των οποίων και στον «Ελ.Βενιζέλος» προκειμένου να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας ενόψει καλοκαιριού. Μόνο που σε εκείνη την περίπτωση, όσοι ήθελαν να αποσπαστούν το είχαν ζητήσει. Τώρα, όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί, κανείς δεν ρωτήθηκε αλλά μέσα από διαδικασία που δεν έχει διευκρινιστεί, όσοι επιλέχθηκαν πρέπει άμεσα να εμφανιστούν στη νέα υπηρεσία.