Ελεύθερη με όρους αφέθηκε η 50χρονη η οποία βρέθηκε ενώπιον του α' ανακριτή Θεσσαλονίκης για να απολογηθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο σε βάρος του 60χρονου συζύγου της το 2018. Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με τη σύμφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ενώ της επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς επίσης και της εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής όπου διαμένει. Σημειώνεται ότι η γυναίκα ισχυρίζεται ότι δεν έχει κάποια σχέση με τον θάνατο του άνδρα της.

Σύμφωνα με το voria.gr ο 60χρονος εκείνη την περίοδο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και μία από τις νοσηλεύτριες κατάλαβε ότι έτρεχε υδράργυρος από τα αυτιά του. Λίγες μέρες μετά ο άνδρας έλαβε εξιτήριο, ωστόσο πέθανε στο σπίτι του. Ακολούθησαν καταγγελίες και διατάχθηκε η εκταφή της σορού του. Κατά τη διάρκεια ελέγχου εντοπίστηκε ποσότητα 300 mg στο σώμα του, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις προκάλεσε δηλητηρίαση και τον θάνατο.

Η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση είχε μπει στο αρχείο ένα ανώνυμο τηλεφώνημα ήταν η αφορμή για να συνεχιστεί η έρευνα και να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος της 50χρονης, η οποία απολογήθηκε έξι χρόνια μετά τον θάνατο-θρίλερ του συζύγου της.