Δίκη Πισπιρίγκου: Σε υποξία απέδωσε τον θάνατο της Μαλένας ο παθολογοανατόμος - Το ξέσπασμα της κατηγορούμενης
Έντονη αντίδραση
Ο παθολογοανατόμος, Χρήστος Ευτυχιάδης, καταθέτοντας στη δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κατηγορούμενης και μητέρας των δύο κοριτσιών, Ρούλας Πισπιρίγκου
Ο παθολογοανατόμος, Χρήστος Ευτυχιάδης, καταθέτοντας στη δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κατηγορούμενης και μητέρας των δύο κοριτσιών, Ρούλας Πισπιρίγκου.
Ο μάρτυρας κλήθηκε να γνωματεύσει για τα δύο νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στο πλαίσιο του ιατροδικαστικού πορίσματος των κ.κ Καρακούκη και Καλόγρηα.
Μιλώντας για την υπόθεση του θανάτου της Μαλένας, για την οποία είπε πως το κυριότερο εύρημα είναι η υποξία, ο μάρτυρας εξήγησε πως «είχα μιλήσει με τους εντολείς μου, τους Καρακούσης και Καλόγρηα. Είχα την εικόνα ενός παιδιού με λευχαιμία στο νοσοκομείο χωρίς συμπτώματα, που έφαγε και σουβλάκι και μπαμ πέθανε ξαφνιάζοντας τους πάντες».
Με φανερό εκνευρισμό, η Ρούλα Πισπιρίγκου, εκείνη την στιγμή, τον ρώτησε «Το έφαγε το σουβλάκι από που το μάθατε κύριε Ευτυχιάδη; Ποιος σας είπε τέτοια πράγματα;». Μάλιστα, επέμεινε στην ερώτηση με την πρόεδρο να την επαναφέρει στην τάξη.
Η κατηγορουμένη επέμεινε στην ερώτηση της με την πρόεδρο της έδρας να την ανακαλεί στην τάξη.
Δίκη Πισπιρίγκου: Ο μάρτυρας απέκλεισε στην περίπτωση της Μαλένας τον ακαριαίο θάνατο από μεταβολικό νόσημα
Νωρίτερα, ο μάρτυρας, απέκλεισε στην περίπτωση της Μαλένας τον ακαριαίο θάνατο από μεταβολικό νόσημα. Κι αυτό καθώς το παιδί παρακολουθούνταν από μόνιτορ. Επίσης, απέκλεισε και τη δηλητηριάση.«Μια αιτία για δημιουργία κενοτοπιώδους εκφύλισης θα ήταν ας πούμε η δηλητηρίαση, που απαιτεί τοξικολογική εξέταση. Εμένα σε γνώση μου περιήλθε ότι η πρώτη τοξικολογική ήταν αρνητική γενικώς. Έχει καλύψει πολύ μεγάλο φάσμα από τα συνήθη δηλητήρια. Αποκλείω φάρμακο δηλαδή» είπε ο μάρτυρας.
Σε ερώτηση της προέδρου της έδρας σχετικά με τις διάφορες υποξίας, ανοξίας και ασφυξίας και τα σημάδια που αφήνει η τελευταία, ο μάρτυρας απάντησε: «Η υποξία είναι έλλειψη οξυγόνου και η ανοξία η ακραία μορφή της. Η ασφυξία είναι είδος υποξίας με τεχνικά μέσα. Στην ασφυξία βρίσκουμε… ό,τι έχουμε βρει εδώ. Κενοτοπιώδη εκφύλιση, πνευμονικό οίδημα, συμφόρηση στα όργανα, ίσως κάποιο οίδημα στο μυοκάρδιο. Σε περιπτώσεις ασφυξίας πρώτα, απ’ όσο ξέρω γιατί δεν είναι δικό μας κομμάτι αυτό, επηρεάζεται ο εγκέφαλος. Και μετά το ήπαρ. Θα πρέπει, όπως και στην προκειμένη περίπτωση, να έχει οίδημα σε όλες τις ζώνες του».
Κατά τον μάρτυρα, από τις τομές που έγιναν στο ήπαρ προκύπτει καθολική κενοτοπιώδης εκφύλιση των κυττάρων στην υπόθεση του θανάτου της Μαλένας. Ο μάρτυρας εξέφρασε την πλήρη διαφωνία στους ισχυρισμούς του παθολογοανατόμου Μανώλη Αγαπητού και του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, ότι η ασφυξία δεν μπορεί να προκαλέσει αυτή την εικόνα σε λίγα λεπτά. «Διαφωνώ ότι δεν μπορεί η ασφυξία να το προκαλέσει. Προκαλεί ζημιά σε όλες τις ζώνες του ήπατος» επέμεινε ο μάρτυρας.
Η κατάθεση του μάρτυρα θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.