Δεν τίθεται ζήτημα αμειβόμενης σεξουαλικής εργασίας και μαστροπείας, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης 23/10 στον ANT1 ο δικηγόρος της ανήλικης που κατήγγειλε ότι βιάστηκε από δύο άνδρες στη Μυτιλήνη.

*Διαβάστε ακόμα: Μυτιλήνη: ''Δεν έχω δει κανένα βίντεο'' λέει ο 21χρονος που κατηγορείται για βιασμό 14χρονης

«Η συναίνεση σε σεξουαλική πράξη, στην ηλικία του κοριτσιού είναι νομικά και πραγματικά ανέφικτη», ανέφερε ο συνήγορος της 13χρονης, Δημοσθένης Χατζηγιάννης, επισημαίνοντας πάντως ότι κατά την κατάθεσή του, το κορίτσι δεν χρησιμοποίησε τη λέξη «βιασμός».

Αρνήθηκε ότι στην οικογένεια υπήρχε γενικότερη εικόνα ακαταλληλότητας για την ανατροφή του παιδιού.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ο δικηγόρος ανέφερε ότι ο πατέρας της 13χρονης τής είχε ζητήσει τον λόγο για κάποια συμπεριφορά ασύμβατη με την ηλικία της, τη χαστούκισε μπροστά σε γειτόνισσα και ότι για τον λόγο αυτό η γειτόνισσα ενημέρωσε το «Χαμόγελο».


«Δεν τίθεται θέμα πορνείας και μαστροπείας»

Μιλώντας για τις δηλώσεις της μητέρας του κοριτσιού ότι η κόρη της δεν βιάστηκε, ο δικηγόρος είπε: «Η μητέρα είπε διάφορα περίεργα πράγματα, τα οποία δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση δεν τίθεται σε καμία περίπτωση ζήτημα, ούτε πορνείας, ούτε εξώθησης από άλλο άτομο σε σεξουαλικές πράξεις, ούτε παραβατικής συμπεριφοράς όπως π.χ. στην υπόθεση του Κολωνού. Ισχύει ό,τι είπε το παιδί στις καταθέσεις του. Και απ’ όσα ξέρω εγώ, μάνα και πατέρας βρίσκονται σε μεταξύ τους αρμονία στην αρχή “να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση”».

Τέλος, αναφορικά με την πληροφορία ότι ένας από τους άνδρες που κατηγορούνται ότι βίασαν το παιδί είναι και ξάδερφός του και άρα ότι τίθεται ζήτημα αιμομιξίας, ο κ. Χατζηγιάννης ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d52xiej0g40h)