Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τους θανάτους των τεσσάρων βρεφών σε Αχαΐα και Αμαλιάδα. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται μία 24χρονη η οποία έχασε τα δύο παιδιά της και ήταν αυτόπτης μάρτυρας στους θανάτους ακόμη δύο βρεφών.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η 24χρονη Ειρήνη Μ. που εμπλέκεται στην υπόθεση εμφανίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/10) αυτοβούλως με την δικηγόρο της, Βούλα Δημητριάδου, το τμήμα Ασφαλείας της Αμαλιάδας, ζητώντας να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Συγκεκριμένα, η 24χρονη ζήτησε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για τον θάνατο του βρέφους της φίλης της, με την οποία συγκατοικούσαν, και άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Αυγούστου 2024.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατέθεσε πως ισχύουν τα όσα είχε πει στην αρχική της κατάθεση. «Θέλω επιπλέον να τονίσω ότι, όταν ήρθε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που καλέσαμε, το μωρό ήταν ζωντανό. Πώς γίνεται να του έκανα κάτι εγώ και να πέθανε; Αφού ήταν ζωντανό» είπε χαρακτηριστικά.

Καθαρός ο γονιδιακός έλεγχος για το ένα από τα δύο παιδιά της 24χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος που έγινε στον πρώτο παιδί που πέθανε, είναι καθαρός και δεν οφείλεται στο γονιδιακό πρόβλημα, όπως τουλάχιστον ισχυριζόταν η 24χρονη μητέρα από την Αμαλιάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στο δεύτερο βρέφος, δύο μηνών, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γονιδιακός έλεγχος χρήζει περαιτέρω έρευνας.

Αμαλιάδα: Τα τέσσερα βρέφη που «έφυγαν από τη ζωή» μέσα σε 4 χρόνια

Οι θάνατοι των τεσσάρων παιδιών σε τέσσερα χρόνια:

- 6 μηνών κορίτσι στις 4 Φεβρουαρίου 2021 το οποίο πρόσεχε η 24χρονη

- Βρέφος 29 ημερών στις 19 Ιουνίου 2022, παιδί της 24χρονης

- Βρέφος 2 μηνών τον Οκτώβριο του 2023, παιδί της 24χρονης

- 15 μηνών αγόρι στις 5 Αυγούστου 2024, φέρεται να ήταν αυτόπτης μάρτυρας η 24χρονη

Τι αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για τις εξετάσεις που έγιναν

Ο Ιατροδικαστής κ. Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε στην υπόθεση της Αμαλιάδας που παραμένει μυστήριο τόσο για τους επιστήμονες, όσο και για τις αστυνομικές αρχές:  «Εδώ έχουμε ένα τραγικό φαινόμενο της απώλειας τεσσάρων παιδιών. Τουλάχιστον με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητα από την πλευρά των ιατροδικαστικών εξετάσεων, δεν έχουμε σαφή αιτία θανάτου», ανέφερε και συμπλήρωσε:

 «Δεν ξέρω αν με αυτά τα ευρήματα που έχουν οι ιατροδικαστές και με τα δεδομένα που έχουν αυτή τη στιγμή, αν είναι ορθό ακόμη και οι ίδιοι να κάνουν μία επαναξιολόγηση, κάνοντας και περαιτέρω εξετάσεις. Οι ιστολογικές εξετάσεις είναι αποθηκευμένες και μπορούν να επανεξεταστούν».

Glomex Player(eexbs16lxooqap5, v-d531rxcd8fw9)

Γρηγόρης Λέων για Αμαλιάδα: «Δεν έχουμε λάθος αιτίες θανάτου»

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση, ο κ. Λέων εξήγησε ότι από τη στιγμή που οι αιτίες θανάτου των παιδιών είναι αδιευκρίνιστες, προανακριτικά δεν έχει κλείσει.

 «Δεν έχουμε λάθος αιτίες θανάτου. Θα ήταν χειρότερο να είχαν κλείσει οι υποθέσεις με μία λάθος αιτία θανάτου. Τώρα έχουμε αδιευκρίνιστες αιτίες θανάτου. Όταν ένας ιατροδικαστής λέει ότι έχουμε έναν αιφνίδιο θάνατο, ουσιαστικά λέει ότι δεν έχει βρει αιτία θανάτου. Άρα, προανακριτικά δεν έχει κλείσει η υπόθεση».

Διαβάστε επίσης: Νέα καταγγελία για την υπόθεση της Αμαλιάδας: "Έστελνε φωτογραφίες με το νεκρό μωρό μου στη μητέρα της"

Αμαλιάδα: Δεν υπάρχει παθολογικό ζήτημα

Τέλος, ο Γρηγόρης Λέων εξήγησε ότι έχουν γίνει οι προβλεπόμενες εξετάσεις και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο παθολογικό ζήτημα πίσω από τους τέσσερις θανάτους:

 «Αν ήταν εμφανές ένα παθολογικό θέμα, να είστε βέβαιοι ότι οι ιατροδικαστές θα το είχαν βρει. Εδώ δεν έχουμε ελλιπείς εκθέσεις, αλλά έχουμε εκθέσεις που περιλαμβάνουν και ιστολογική και τοξικολογική εξέταση. Έχουν διερευνηθεί όλα και δεν υπάρχει κάτι παθολογικό. Μόλις δημοσιοποιηθούν τα ευρήματα των εκθέσεων, τότε θα πλησιάσουμε την αιτία ή τις αιτίες θανάτου», επεσήμανε.