Αμαλιάδα: Καθηλώνει η περιγραφή της Ειρήνης για τους θανάτους 4 βρεφών - Ποια σημεία αναιρούν οι άλλοι μάρτυρες
Έσβησαν στην αγκαλιά της
Θρίλερ για… γερά νεύρα η υπόθεση με τα τέσσερα νεκρά μωρά στην Αμαλιάδα
Το θρίλερ στην Αμαλιάδα όπου τέσσερα βρέφη έσβησαν στην ίδια αγκαλιά παραμένει γεμάτο σκοτεινά σημεία που ακόμη ξαφνιάζουν και τους αστυνομικούς του ερευνούν την υπόθεση. Η 24χρονη Ειρήνη, η γυναίκα που ήταν παρούσα και στου τέσσερις θανάτους κάνει μια καθηλωτική περιγραφή για το πώς έφυγε από την ζωή το κάθε παιδί.
Η νεαρή γυναίκα, που και η ίδια από πολύ μικρή ηλικία βρέθηκε σε έναν κυκεώνα προβλημάτων, ζει έναν νέο εφιάλτη, καθώς αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της τραγωδίας των 4 βρεφών. Οι περιγραφές της στο Live News, αποτελούν «κλειδί» στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Η Ειρήνη ήταν αυτόπτης μάρτυρας και στους 4 θανάτους κι επομένως γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα όλα τα συμπτώματα που εμφάνισαν τα βρέφη πριν καταλήξουν.
Διαβάστε επίσης: Αμαλιάδα: Αδιευκρίνιστες οι αιτίες θανάτου και στα τέσσερα νεκρά βρέφη - Τι αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για τις εξετάσεις που έγιναν
Αμαλιάδα: Ο πρώτος θάνατος
Στις 4 Φεβρουαρίου 2021 η 21 ετών τότε Ειρήνη προσέχει την κορούλα μιας φίλης της όταν ξαφνικά το μωρό εμφανίζει δυσκολία στην αναπνοή.
«Δεν μου είπε για δύσπνοια ότι έκανε έναν ήχο και δεν μπορούσε να ανασάνει. Όπως συνέβη στα δυο δικά της και στο τρίτο στην Αμαλιάδα», λέει η μητέρα του 6 μηνών βρέφους.
Η Ειρήνη θα πει πως το παιδί αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, και γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε λάμβανε και ειδική φαρμακευτική αγωγή.
-Το παιδί της είχε επιληψία. Έπαιρνε κάποια χορήγηση στο σπίτι. Και ακόμα και η ίδια μέχρι προχτές που μιλήσαμε δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει. Βγήκαν όλα πεντακάθαρα.
-Και ήσουν και πάλι παρούσα.
-Παρούσα δεν ήμουν ακριβώς
Η μητέρα του βρέφους από την άλλη επιμένει πως μόνο η Ειρήνη ήταν εκείνο το απόγευμα στο σπίτι μαζί με το βρέφος.
Οι γιατροί τότε είπαν στην άτυχη μητέρα πως το μωρό της όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρό με την τραγική κατάληξη να αποδίδεται σε αιφνίδιο θάνατο.
Ο δεύτερος θάνατος
19 Ιουνίου 2022. Η 22χρονη Ειρήνη, η οποία 19 μέρες πριν έχει γίνει για πρώτη φορά μητέρα βιώνει ξανά τον ίδιο εφιάλτη.
Το μωράκι της μόλις 19 ημερών «σβήνει» εντελώς αναπάντεχα μέσα στην κούνια του.
«Κάτι έγινε εκείνο το βράδυ δεν ξέρουμε πως και τι. Μου λέει η μητέρα μου πάρε κατευθείαν το ασθενοφόρο. Μέχρι να φτάσουμε στο κέντρο υγείας το παιδί είχε πεθάνει».
«Ήταν νύχτα με παίρνει και μου λέει μαμά το μωρό δεν είναι καλά, κάνει έναν περίεργο ήχο σαν να μαυρίζει, είναι παγωμένο, της λέω ειδοποίησε το ασθενοφόρο γρήγορα και έρχομαι και εγώ. Πήγα στο κέντρο υγείας, το παιδάκι δεν το πρόλαβα ποτέ», περιέγραψε η μητέρα της Ειρήνης.
Τι είπε ο συγκάτοικός της
Τα λεγόμενα της γιαγιάς ότι δηλαδή το βρέφος ήταν ήδη παγωμένο πριν κληθεί το ασθενοφόρο επιβεβαιώνει και ο Σουμόν, ο τότε συγκάτοικος της Ειρήνης που θυμόταν με ανατριχιαστική λεπτομέρεια τι έζησε εκείνη την νύχτα στο σπίτι.
«Μια ώρα βράδυ μιλάει με την μαμά. Ειρήνα τι πρόβλημα υπάρχει… Δεν απαντούσε… Άνοιξα την πόρτα άνοιξα το φως και είδα το μωρό τόσο έγινε… Της λέω τι έγινε λέει δεν ξέρω… Τόσο μωρό και τόσο πήγε… Τεντώθηκε…».
«Το πρώτο παιδί έκατσε και στη θερμοκοιτίδα… Πρώτα έκατσε στη θερμοκοιτίδα και μετά ήρθε στο σπίτι. Μου είπαν να κάνει εγκεφαλογράφημα. Έκλεισα ραντεβού αλλά δεν πρόλαβε», είπε η Ειρήνη.
Ο θάνατος αποδόθηκε σε πιθανή πνευμονίτιδα που είχε το βρέφος με τις αρχές να αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Ο τρίτος θάνατος
17 Οκτωβρίου 2023. Η Ειρήνη χάνει και το δεύτερο παιδί της, δύο μήνες μετά τη γέννηση του. Η 24χρονη θα πει πως αυτό το μωρό σε αντίθεση με το πρώτο ήταν υγιέστατο αλλά στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2023 άρχισε να εμφανίζει επιληπτικά επεισόδια.
«Αργότερα έκανε κάποιες κρίσεις. Το κέντρο υγείας μας έστειλε στην Πάτρα. Το έβαλαν εντατική, έπρεπε να πηγαίνω κάθε δεύτερη μέρα να το βλέπω», ανέφερε η Ειρήνη.
-Εσείς πώς καταλάβατε ότι το παιδί δεν είναι καλά και φύγατε για το Καραμανδάνειο; Έκανε κρίση;
– Ναι. Γυρίσανε τα ματάκια της, κάπως έτρεμε εκεί πέρα, ήταν σαν πούπουλο εντελώς. Ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο και έφυγε μέσα.
Στο Καραμανδάνειο έμεινε για 3-4 μέρες. Οι γιατροί αποφασίζουν να στείλουν το μωρό στο Αγία Σοφία για περαιτέρω εξετάσεις, καθώς εκτός από ένα αιμάτωμα στο μάτι δεν έβρισκαν τίποτε άλλο
Οι εξετάσεις είναι εξονυχιστικές με τους γιατρούς να μην μπορούν να βρουν τι είναι αυτό που προκαλεί τις κρίσεις.
«Ξεκινήσαν έκαναν εξετάσεις. Έβγαιναν καθαρές. Έλεγαν για επιληψία αλλά δεν είχε επιληψία», σημείωσε η Ειρήνη.
Στο νοσοκομείο της Αθήνας το μωρό παραμένει σχεδόν ένα μήνα. Στις 17 Οκτωβρίου 2023 λαμβάνει χώρα το τελευταίο μεγάλο επεισόδιο πριν καταλήξει. Η Ειρήνη που ήταν μαζί με το μωρό στον θάλαμο μόλις είχε σηκωθεί για να φτιάξει το γάλα όταν ξαφνικά το μόνιτορ χτύπησε.
«Κοπανάνε τα μηχανήματα… μέχρι να φτάσω η πόρτα η καρδούλα τους σταμάτησε», όπως έχει πει η ίδια η Ειρήνη.
Μετά τον δεύτερο θάνατο του μωρού της υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα ενώ παράλληλα άρχισε και η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου με τους γιατρούς να εκτιμούν πως ο θάνατος του δεύτερου μωρού σχετίζεται πιθανόν με τα επιληπτικά επεισόδια που παρουσίαζε.
Ο τέταρτος θάνατος
5 Αυγούστου 2024. Είναι η μέρα που έλαβε χώρα ο τέταρτος και τελευταίος θάνατος μωρού παρουσία της 24χρονης.
Η Ειρήνη και η μητέρα του βρέφους βρίσκονται στο σπίτι και παίζουν με τον μικρό Παναγιώτη, όταν ξαφνικά το μωρό εμφανίζει πρόβλημα στην αναπνοή.
«Έμεινα εγώ με το μωρό στο σαλόνι και η Καλλιόπη πήγε στο δίπλα δωμάτιο να πάρει κάτι», είπε η Ειρήνη.
«Μέχρι να πάω σε άλλο δωμάτιο και να γυρίσω, το είδα ότι δεν ανέπνεε καλά. Ήταν στο καρότσι του στο σαλόνι. Τρία λεπτά έκανα. Το πήρα κατευθείαν αγκαλιά για να δω τι μπορώ να κάνω. Ήταν η φίλη μου εκεί και μου το πήρε για να το σώσει», ανέφερε η μητέρα του μικρού Παναγιώτη.
Και πρόσθεσε: «Το πήρα από τα χέρια της, το έβαλα στο καναπέ και προσπάθησα να του κάνω τεχνητή αναπνοή».
Οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν πως όταν πήγαν το μωρό με ιδιωτικό αμάξι στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας ήταν ζωντανό. Εν αντιθέσει με τους γιατρούς που δηλώνουν με βεβαιότητα πως το μωρό 15 μηνών που παρέλαβαν ήταν νεκρό τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα.