Με συγκλονιστικές αναφορές στην εφιαλτική παιδική ηλικία της Ειρήνης Μουρτζούκου εμπλουτίζεται η σκοτεινή υπόθεση με τα νεκρά βρέφη σε Κάτω Αχαΐα και Αμαλιάδα. Αν και η κοπέλα δεν κατηγορείται για κάτι, θεωρείται -αν μη τι άλλο- παράξενο να αποτελούν συμπτώσεις οι θάνατοι των δύο παιδιών της αλλά και άλλων δύο μωρών στα χέρια της, και μάλιστα σε διάστημα μόλις τριών ετών.

*Διαβάστε ακόμα: Αμαλιάδα: Αδιευκρίνιστες οι αιτίες θανάτου και στα τέσσερα νεκρά βρέφη - Τι αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για τις εξετάσεις που έγιναν


Ειρήνη Μουρτζούκου: Υπεραγαπούσα τα παιδιά μου - Θέλω να γίνω πάλι μητέρα

Η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου, μιλώντας στην «Απογευματινή», υποστηρίζει ότι στα παιδικά της χρόνια είχε πέσει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς, ενώ επιμένει πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον θάνατο ούτε των δικών της παιδιών ούτε των παιδιών των δύο στενών φίλων και συγκατοίκων της. «Μεγάλωσα δύσκολα, οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Με τους γονείς μου μετακινηθήκαμε αρκετές φορές, ζούσαμε σε συνθήκες που τις λες και άθλιες. Εγώ προσωπικά έχω κάνει λάθη στη ζωή μου, όπως όταν έφυγα πριν από λίγα χρόνια από το σπίτι μου με έναν φίλο μου για λίγες ημέρες. Όμως τα παιδιά μου τα υπεραγαπούσα και έκανα τα πάντα για αυτά», δηλώνει στην «Απογευματινή» η 24χρονη κοπέλα.

Και προσθέτει: «Είχα περιστασιακές σχέσεις με κάποια άτομα από σχετικά νεαρή ηλικία. Έζησα και τον θάνατο της νεογέννητης αδελφής μου πριν από μια 10ετία, πάνε και αυτό να μου το χρεώσουν σήμερα. Όμως εγώ προσπαθώ, προσπαθώ να συνεχίσω τη ζωή μου, εργάζομαι για να τα βγάλω πέρα και παλεύω να μάθω για ποιο λόγο πέθαναν τα παιδιά μου. Τον γονιδιακό έλεγχο περιμένω, ώστε να δω εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με εμένα ή εάν συνέβη κάτι άλλο στη ζωή μου».

Η ίδια πάντως υποστήριξε πως θέλει, εάν είναι εφικτό, να γίνει και πάλι μητέρα.


Κώστας Γιαννόπουλος: Δεν της έδωσαν τη δυνατότητα να επιβιώσει - Στο τέλος όλα θα αποδειχθούν

«Το κουβάρι της ζωής στην περίπτωση της, έφηβης τότε, και μητέρας μετά, Ειρήνης άρχισε να ξετυλίγεται άσχημα λόγω του ακατάλληλου περιβάλλοντος στο οποίο μεγάλωνε», επιβεβαίωσε μιλώντας στην «Απογευματινή» ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, και πρόσθεσε: «Το κορίτσι φώναζε μέσα του και ζητούσε βοήθεια, αλλά δεν το άκουγε κανείς. Έφευγε από το σπίτι για να γλιτώσει, αλλά ουδείς ενδιαφερόταν να μάθει τον λόγο και οι αρμόδιες υπηρεσίες το έστελναν πάλι πίσω, στην ίδια οικογένεια, στο νοσηρό περιβάλλον που έμενε, με κακοποιήσεις κάθε είδους. Αν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τους τις αναφορές από τον κόσμο, σήμερα ίσως το παιδί αυτό να μην ήταν σε αυτή την άσχημη κατάσταση. Δεν της έδωσαν, τότε, τη δυνατότητα να επιβιώσει». Και κατέληξε: «Πάντως, όλα στο τέλος θα αποδειχτούν: και το τι είναι η κοπέλα αυτή και τι έκανε».



Αμαλιάδα: Καταγγέλλουν ότι έστελνε φωτογραφίες του νεκρού μωρού

Την ίδια στιγμή που ξεπηδούν η μία μετά την άλλη οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες γύρω από τους μυστηριώδεις θανάτους των άτυχων παιδιών αλλά και τις περίεργες κινήσεις της 24χρονης εκείνο το διάστημα, τα θολά σημεία παραμένουν - με τον εισαγγελέα να έχει ζητήσει διερεύνηση της υπόθεσης.

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως, όπως εκείνα της Κατερίνας, φίλης και συγκατοίκου της Ειρήνης Μουρτζούκου αλλά και μητέρας του έξι μηνών βρέφους που «έσβησε» το 2021, ενώ το φύλαγε η 24χρονη. Όπως κατήγγειλε η κοπέλα, «εκείνη (σ.σ. η Ειρήνη) έστελνε φωτογραφίες με το νεκρό μωρό μου στη μητέρα της».

Εδώ να σημειωθεί ότι από την ιατροδικαστική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η κορούλα της Κατερίνας έχασε τη ζωή της από διάμεση πνευμονίτιδα, όπως και το πρώτο μωρό της Ειρήνης, το 19 ημερών κοριτσάκι, έναν χρόνο αργότερα. Όπως εξήγησε στο «Live News» ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, η διάμεση πνευμονίτιδα «είναι ένας γενικός όρος. Δεν δηλώνει παθολογία, αλλά μπορεί να συνδεθεί με μία σειρά παθολογιών. Είναι μία αντίδραση των πνευμόνων σε κάτι. Αν υπήρχε κάποια παθολογία, θα είχε αναδειχθεί. Η πνευμονίτιδα μπορεί να προκληθεί από εξωτερική αιτία. Δεν σημαίνει αιτία θανάτου. Για παράδειγμα ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει αντίδραση των πνευμόνων».

Την ίδια ώρα, ο παππούς του μόλις 15 μηνών Παναγιωτάκη, που πέθανε τον Αύγουστο στην Αμαλιάδα, αποκάλυψε ότι το μοιραίο βράδυ η Ειρήνη περιέφερε τον εγγονό του νεκρό σε πανηγύρι που γινόταν στην Κάτω Αχαΐα, μέσα σε μια κουβερτούλα, σαν να ήταν ζωντανός (!) και ότι μετά την κηδεία του παιδιού η 24χρονη με τη μητέρα του αγοριού και άλλες δύο πήγαν στα μπουζούκια. Σημειώνεται, πάντως, ότι χθες η Ειρήνη και η Πόπη (η μητέρα του Παναγιωτάκη) πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας, όπου η δεύτερη κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του γιου της.



Σκέψεις εκταφής των βρεφών

Μπροστά στο ενδεχόμενο της εκταφής των τεσσάρων παιδιών βρίσκονται οι αστυνομικοί, σε περίπτωση που οι υποθέσεις τους συσχετιστούν και σχηματισθεί ενιαία δικογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις εισαγγελικές Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση, τα περιστατικά πρέπει να εξεταστούν στο σύνολό τους, μετά τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας.

Ήδη οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει τους φακέλους από τα εμπλεκόμενα νοσοκομεία και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, και αφού μελετηθούν τα έγγραφα θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου , όλοι οι εμπλεκόμενοι και οι ιατροδικαστές. Οι τελευταίοι, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», υποστηρίζουν πως δεν προκύπτει κανένα εύρημα που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή