Σε μία απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστές δύο υψηλόβαθμα πρόσωπα στην ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος και πέντε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου «σκόνταψε» η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα, με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

*Διαβάστε ακόμα: Χάος στο Μετρό του Συντάγματος και απίστευτος συνωστισμός: Η εξήγηση της ΣΤΑ.ΣΥ

Κατά πληροφορίες, η Αρχή στο πλαίσιο ενός τυχαίου ελέγχου διαπίστωσε ότι μεγάλα χρηματικά ποσά, που φτάνουν τα περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ βγήκαν από τα τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας και επενδύθηκαν σε νυχτερινά κέντρα.


Υπεξαίρεση από τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας: Ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση και πώς δρούσαν

Τα χρήματα έφευγαν από συγκεκριμένους λογαριασμούς που χειρίζονταν οι δύο ιερείς. Όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, τα χρήματα κατέληγαν σε λογαριασμούς συγκεκριμένων ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, με αποτέλεσμα να φαίνονται ως επενδύσεις σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Η τελευταία ύποπτη διαδρομή εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορούσε το ποσό των 50.000 ευρώ , ενώ η «βεντάλια» των ερευνών αφορά το σύνολο των χρημάτων που φέρεται να έχουν υπεξαιρεθεί.

Η ενδελεχής έρευνα της Αρχής, διαπίστωσε τη διαδρομή των χρημάτων και εντόπισε τον τον πραγματικό αριθμό των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση σοβαρών αξιοποίνων πράξεων, μεταξύ αυτών της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε η υπεξαίρεση των τριών εκατομμυρίων ευρώ που οδήγησε αρχικά στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δυο ιερέων.

Από την πρόοδο της έρευνας, εντοπίστηκαν και οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων, που βρίσκονταν πίσω από τους λογαριασμούς που έφταναν τα χρήματα.

Με εντολή του κ. Βουρλιώτη, δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία των πέντε επιχειρηματιών που φέρονται ως αποδέκτες των μεγάλων χρηματικών ποσών και διαβιβάστηκε το πόρισμα στον εισαγγελέα, προκειμένου να διεξάγει έρευνα για το κακούργημα της υπεξαίρεσης για τους δύο ιερείς και για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για τους ιδιώτες- επιχειρηματίες.