Ο διευθυντής ερευνών της GPO, Αντώνης Παπαργύρης, μίλησε το πρωί της Πέμπτης (24/10) στα Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Οι κάτοικοι της Αττικής χρειάζονται 40 λεπτά κατά μέσο όρο για να πάνε στον προορισμό τους ενώ το 15% δαπανά πάνω από 1 ώρα».

Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της GPO για το κυκλοφοριακό στην περιφέρεια Αττικής για λογαριασμών των Παραπολιτικών 90,1 στοχεύει στην καταγραφή του συνολικού χρόνου που δαπανούν οι κάτοικοι της Αττικής για τη μετακίνησή τους, καθώς και την αξιολόγηση των συγκοινωνιών της Αττικής.

Τις προτιμήσεις τους όσον αφορά τη χρήση των Μέσων, την άποψη τους για τη συχνότητα των δρομολογίων, την συντήρηση και την καθαριότητά των οχημάτων καθώς και για το πρόβλημα της στάθμευσης.

Στα σημαντικά ευρήματα της έρευνας βρίσκουμε ότι οι ερωτώμενοι για τη μετακίνησή τους από το σπίτι στον καθημερινό προορισμό τους, είτε ως οδηγοί είτε με Μέσα Μεταφοράς, δαπανούν- κατά 32%- έως και 1 ώρα. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι μετακινούνται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (41%) και ΙΧ αυτοκίνητο (40,7%).

Αναλυτικά οι πίνακες:


kartela1_parapolitika_kukloforiako

kartela2_parapolitika_kukloforiako


kartela3_parapolitika_kukloforiako



kartela4_parapolitika_kukloforiako

kartela5_parapolitika_kukloforiako



kartela6_parapolitika_kukloforiako


kartela8_parapolitika_kukloforiako


kartela7_parapolitika_kukloforiako



kartela9a_parapolitika_kukloforiako
kartela9b_parapolitika_kukloforiako
kartela9d_parapolitika_kukloforiako
kartela9c_parapolitika_kukloforiako

kartela10_parapolitika_kukloforiako

 


kartela11_parapolitika_kukloforiako

 


kartela12_parapolitika_kukloforiako

Η ταυτότητα της έρευνας

Επωνυμία του διενεργήσαντος την έρευνα: G.P.O. ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΕ

Επωνυμία του εντολέα: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM

Σκοπός της έρευνας: ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δείγματος: ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: κάτοικοι 17 ετών και άνω της Περιφέρειας ΑΤΤΙΚΗΣ.

Το μέγεθος του δείγματος: Σχεδιασμένο δείγμα 800 ατόμων. Πραγματοποιήθηκε στο σύνολό του.

Το χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων: Από 16 έως 20 Οκτωβρίου 2024.

Μέθοδος δειγματοληψίας: Στρωματοποιημένη δειγματοληψία. Το δείγμα κατανεμήθηκε με τη μέθοδο των ποσοστώσεων, με αναλογία κατοίκων ως προς τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, το φύλο και την ηλικία.

Μέθοδος συλλογής στοιχείων: Το 55% με τηλεφωνικές συνεντεύξεις μέσω συστήματος CATI με χρήση γραπτού δομημένου ερωτηματολογίου και το 45% με αυτοσυμπληρούμενα ερωτηματολόγια μέσω διαδικτυακού πάνελ.

Το τυπικό στατιστικό σφάλμα σε σχέση με το αποτέλεσμα της έρευνας: Το μέγιστο τυπικό στατιστικό σφάλμα σε σχέση με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι 3,15%.

Η συλλογή και επεξεργασία των όποιων πιθανών προσωπικών δεδομένων, ακολουθεί το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα και συμμορφώνεται απόλυτα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Το πρώτο μέρος της μεγάλης έρευνας για το μεγάλο πολυπαραγοντικό πρόβλημα του κυκλοφοριακού στην Αττική.