Παπαργύρης στα Παραπολιτικά 90.1: ''Οι κάτοικοι της Αττικής χρειάζονται 40 λεπτά κατά μέσο όρο για να πάνε στον προορισμό τους, ενώ το 15% δαπανά πάνω από 1 ώρα''
Συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90,1
Ο διευθυντής ερευνών της GPO, Αντώνης Παπαργύρης μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1, με αφορμή τη δημοσκόπηση της GPO για το μεγάλο πρόβλημα του κυκλοφοριακού της Αττικής
Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της GPO για το κυκλοφοριακό στην περιφέρεια Αττικής για λογαριασμών των Παραπολιτικών 90,1 στοχεύει στην καταγραφή του συνολικού χρόνου που δαπανούν οι κάτοικοι της Αττικής για τη μετακίνησή τους, καθώς και την αξιολόγηση των συγκοινωνιών της Αττικής.
Τις προτιμήσεις τους όσον αφορά τη χρήση των Μέσων, την άποψη τους για τη συχνότητα των δρομολογίων, την συντήρηση και την καθαριότητά των οχημάτων καθώς και για το πρόβλημα της στάθμευσης.
Στα σημαντικά ευρήματα της έρευνας βρίσκουμε ότι οι ερωτώμενοι για τη μετακίνησή τους από το σπίτι στον καθημερινό προορισμό τους, είτε ως οδηγοί είτε με Μέσα Μεταφοράς, δαπανούν- κατά 32%- έως και 1 ώρα. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι μετακινούνται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (41%) και ΙΧ αυτοκίνητο (40,7%).
Αναλυτικά οι πίνακες:
Η ταυτότητα της έρευνας
Επωνυμία του διενεργήσαντος την έρευνα: G.P.O. ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΕ
Επωνυμία του εντολέα: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM
Σκοπός της έρευνας: ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δείγματος: ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: κάτοικοι 17 ετών και άνω της Περιφέρειας ΑΤΤΙΚΗΣ.
Το μέγεθος του δείγματος: Σχεδιασμένο δείγμα 800 ατόμων. Πραγματοποιήθηκε στο σύνολό του.
Το χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων: Από 16 έως 20 Οκτωβρίου 2024.
Μέθοδος δειγματοληψίας: Στρωματοποιημένη δειγματοληψία. Το δείγμα κατανεμήθηκε με τη μέθοδο των ποσοστώσεων, με αναλογία κατοίκων ως προς τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, το φύλο και την ηλικία.
Μέθοδος συλλογής στοιχείων: Το 55% με τηλεφωνικές συνεντεύξεις μέσω συστήματος CATI με χρήση γραπτού δομημένου ερωτηματολογίου και το 45% με αυτοσυμπληρούμενα ερωτηματολόγια μέσω διαδικτυακού πάνελ.
Το τυπικό στατιστικό σφάλμα σε σχέση με το αποτέλεσμα της έρευνας: Το μέγιστο τυπικό στατιστικό σφάλμα σε σχέση με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι 3,15%.
Η συλλογή και επεξεργασία των όποιων πιθανών προσωπικών δεδομένων, ακολουθεί το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα και συμμορφώνεται απόλυτα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR).