Χθες οι τρεις ανήλικοι μαθητές γυμνασίου, που συμμετείχαν ως δράστες στο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού στις 24 Φεβρουαρίου 2023, με θύμα έναν συμμαθητή τους, οδηγήθηκαν στο εδώλιο.

Πέρασε, σχεδόν ένας χρόνος από την ημέρα που τρεις ανήλικοι μαθητές, 13 χρόνων όλοι τους, στρίμωξαν στην τουαλέτα του σχολείου τους έναν συνομήλικο συμμαθητή τους, άρχισαν να τον θωπεύουν και ταυτόχρονα βιντεοσκοπούσαν τις απαράδεκτες πράξεις τους τις οποίες ανέβασαν στο YouTube, όμως, όπως φαίνεται, ουδόλως συνετίστηκαν.

Χθες οι ανήλικοι παραπέμφθηκαν στο Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου με την κατηγορία προσβολής γενετήσιας πράξης κατά ανήλικου, παραβίασης προσωπικών δεδομένων και άσκησης παράνομης βίας, όμως, αντί να ζητήσουν συγνώμη, δήλωσαν πως ό,τι έκαναν ήταν για πλάκα!

Σχολικό bullying στον Βόλο: Δεν είχαν σκοπό να του κάνουν κακό, αλλά να γελάσουν

Απολογούμενοι στην Εισαγγελέα Ανηλίκων παραδέχτηκαν πως παρενόχλησαν τον συμμαθητή τους και υποστήριξαν πως δεν είχαν σκοπό να του κάνουν κακό, αλλά να γελάσουν, αφήνοντας «άφωνη» τη δικαστική λειτουργό, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το όλο θέμα ένα χρόνο μετά, μη συναισθανόμενοι τη σοβαρότητα και κυρίως το ηθικά απαράδεκτο της πράξης τους.

Αυτό που προβλημάτισε δε περισσότερο είναι πως την ίδια υπερασπιστική γραμμή υιοθέτησαν και οι γονείς των δραστών, οι οποίοι φέρεται να επανέλαβαν ενώπιον του δικαστηρίου πως το όλο σκηνικό που στήθηκε σε βάρος ενός ανήλικου παιδιού, ήταν στο πλαίσιο πλάκας…

Η Εισαγγελέας ανηλίκων επέβαλε στους τρεις ανήλικους αναμορφωτικά μέτρα, όπως επίπληξη, ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειάς τους στους γονείς τους μέχρι και το 21ο έτος και συνδιαλλαγή μεταξύ των ανηλίκων δραστών και του θύματος για έκφραση συγγνώμης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη ο ένας από τους τρεις δράστες έχει αλλάξει σχολικό περιβάλλον, ενώ οι άλλοι δύο φοιτούν στο ίδιο σχολείο με τον συμμαθητή τους, ωστόσο μετά το περυσινό περιστατικό και την παρέμβαση της δικαιοσύνης τα πράγματα δείχνουν να έχουν ηρεμήσει και οι δύο πλευρές «συμβιώνουν» στο ίδιο σχολικό περιβάλλον χωρίς άλλα προβλήματα.

Το χρονικό της υπόθεσης σχολικού εκφοβισμού

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε οι τρεις μαθητές του γυμνασίου, στις 24 Φεβρουαρίου 2023, πλησίασαν στο σχόλασμα συμμαθητή τους και του πρότειναν να τους ακολουθήσει στις σχολικές τουαλέτες.

Οι δύο από τους τρεις χάιδευαν τον συμμαθητή τους στα γεννητικά του όργανα εκ περιτροπής ενώ ο τρίτος κατέγραφε το σκηνικό σε βίντεο το οποίο ανέβασε άμεσα στο You Tube.

Εκείνη την ώρα στο σχολείο δεν υπήρχαν άλλοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί, παρά μόνο σχολικές καθαρίστριες, προκειμένου να καθαρίσουν, μετά το πέρας των μαθημάτων. Μία από αυτές που πέρασε από τις σχολικές τουαλέτες άκουσε περίεργους ήχους. Χτύπησε την πόρτα και είπε στους μαθητές να φύγουν χωρίς να γνωρίζει τι είχε συμβεί λίγο νωρίτερα.

Ο μαθητής – θύμα που αντιλήφθηκε ότι τον τραβούσαν βίντεο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φοβήθηκε, και ανέφερε το περιστατικό στον διευθυντή του σχολείου. Έτσι κινήθηκαν οι διαδικασίες με βάση τις οποίες χθες οι τρεις ανήλικοι οδηγήθηκαν στο δικαστήριο.