Ο διευθυντής ερευνών της GPOΑντώνης Παπαργύρης, μίλησε το πρωί της Παρασκευής (25/10) στα Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Ένας στους δύο κατοίκους της Αττικής πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας».

Στο πλαίσιο της έρευνας για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αττική, τα Παραπολιτικά 90,1 μετέδωσαν το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της GPO.

Οι πολίτες απάντησαν για τις πρωτοβουλίες, που πρέπει να αναληφθούν, ώστε να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό στο Λεκανοπέδιο, ενώ «κρίνουν» το έργο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Τι δηλώνουν για τους χώρους στάθμευσης, για το μέτρο του Δακτυλίου και για την απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ στο ιστορικό Κέντρο της Αθήνας.


Αναλυτικά οι πίνακες:

erotisi1


erotisi2

erotisi3


erotisi4

erotisi5

 

erotisi6

erotisi7

erotisi8


erotisi9

erotisi10

 

 


erotisi11_


erotisi12


 



erotisi01


erotisi02

erotisi03

erotisi04

erotisi05

erotisi06

erotisi07


erotisi1111

erotisi1222

erotisi1333_
erotisi1333


Η ταυτότητα της έρευνας

Επωνυμία του διενεργήσαντος την έρευνα: G.P.O. ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΕ

Επωνυμία του εντολέα: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM

Σκοπός της έρευνας: ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δείγματος: ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: κάτοικοι 17 ετών και άνω της Περιφέρειας ΑΤΤΙΚΗΣ.

Το μέγεθος του δείγματος: Σχεδιασμένο δείγμα 800 ατόμων. Πραγματοποιήθηκε στο σύνολό του.

Το χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων: Από 16 έως 20 Οκτωβρίου 2024.

Μέθοδος δειγματοληψίας: Στρωματοποιημένη δειγματοληψία. Το δείγμα κατανεμήθηκε με τη μέθοδο των ποσοστώσεων, με αναλογία κατοίκων ως προς τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, το φύλο και την ηλικία.

Μέθοδος συλλογής στοιχείων: Το 55% με τηλεφωνικές συνεντεύξεις μέσω συστήματος CATI με χρήση γραπτού δομημένου ερωτηματολογίου και το 45% με αυτοσυμπληρούμενα ερωτηματολόγια μέσω διαδικτυακού πάνελ.

Το τυπικό στατιστικό σφάλμα σε σχέση με το αποτέλεσμα της έρευνας: Το μέγιστο τυπικό στατιστικό σφάλμα σε σχέση με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι 3,15%.

Η συλλογή και επεξεργασία των όποιων πιθανών προσωπικών δεδομένων, ακολουθεί το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα και συμμορφώνεται απόλυτα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR).