Τη στιγμή που το θρίλερ και το μυστήριο γύρω από τα νεκρά βρέφη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μέχρι να δοθεί απάντηση για τα ουσιαστικά αίτια θανάτου των μωρών που κατέληξαν ξαφνικά, η 24χρονη Ειρήνη μέσα από την εκπομπή «LIVE NEWS» διαψεύδει το νοσοκομείο για την περίπτωση του μωρού που πέθανε τον περασμένο Αύγουστο, επιμένοντας ότι το παιδί ήταν ζωντανό όταν το μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, στις 5 Αυγούστου 2024 ο 15 μηνών Παναγιώτης, γιος της φίλης της 24χρονης Ειρήνης, έχασε τη ζωή του. Τόσο η 24χρονη όσο και η μητέρα του παιδιού υποστηρίζουν πως ο μικρός Παναγιώτης ήταν ζωντανός όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

Τον ισχυρισμό των δύο γυναικών διαψεύδει το νοσοκομείο, το οποίο τονίζει πως το παιδί ήταν ήδη νεκρό όταν έφτασε.

Η Ειρήνη Μουρτζούκου, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News, διέψευσε το νοσοκομείο λέγοντας: «Είναι ψέματα. Πως γίνεται ένας άνθρωπος από τη στιγμή που είναι νεκρός να κάνει εμετό; Έκανε εμετό στο σπίτι και στο νοσοκομείο. Υπάρχει εύρημα που αποδεικνύει ότι είμαι αθώα και το παιδί ήταν ζωντανό».

«Εμένα το μόνο που με νοιάζει είναι τα παιδιά μου και ο Παναγιωτάκης. Για τα υπόλοιπα δεν με απασχολεί. Δεν έχω δικαίωμα, έχουν μάνα και πατέρα να ψάξουν από τι έφυγαν τα παιδιά τους», συμπλήρωσε.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54yb6w695b5)

Παράλληλα, είπε ότι είναι ψέμα ότι ο βιολογικός της πατέρας της είχε πει «να προσέχετε τα παιδιά με την Ειρήνη», ενώ για τη μητέρα της ανέφερε ότι είχαν καλή σχέση και πως με εκείνη μιλούσε όταν ήθελε κάτι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54yglbcdcwx)

Η Ειρήνη δεν θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα εάν κακοποιήθηκε ως παιδί στο σπίτι της, ενώ αναφέρθηκε και στην απώλεια της αδερφής της.

«Όταν έφυγε η αδερφή μου με πόνεσε πολύ, γιατί ήταν ένα παιδάκι που με το που γύρναγα από το σχολείο, άκουγε την πόρτα, καταλάβαινε ότι ήμουν εγώ και φώναζε ‘Ειρήνη, Ειρήνη’. Μου λείπει και όταν έφυγε δεν μου το είπαν ακριβώς. Είπαν ότι κάτι συνέβη, θα μιλήσουμε αργότερα».

Για τη μητέρα της είπε πως στο παρελθόν δεν τα πήγαιναν καλά, αλλά πλέον οι σχέσεις τους έχουν αποκατασταθεί. Όπως είπε η ίδια, «η μητέρα μου ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έπαιρνα όταν συνέβαινε κάτι σε κάποιο μωρό».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54ykd85ufzt)

Εκείνο που την πόνεσε πολύ ήταν ο χαμός των δύο τελευταίων παιδιών. Όσο για τον θάνατο της 2 μηνών Μαρίας Φρειδερίκης, είπε πως μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου Αγία Σοφία ήταν μία μαμά με ένα παιδάκι και μία κοινωνική λειτουργός.


Αμαλιάδα: «Μου λείπει ο Παναγιωτάκης», λέει η 24χρονη Ειρήνη

Στη συνέχεια μίλησε και η γιαγιά του μικρού Παναγιώτη, Φωτεινή Λιακοπούλου. Όπως θα πει αποκλειστικά στο MEGA, ένα μεγάλο γιατί τη βασανίζει και αναζητά να μάθει γιατί χάθηκε ο εγγονός της.

«Δεν βλέπεις το παιδί, το χαμόγελό του, το άγγιγμά του. Αυτό μας το έχουν στερήσει. Δεν τρώμε, δεν κοιμόμαστε. Μου λείπει πολύ ο Παναγιωτάκης μου και θέλω να μάθω το γιατί. Ούτε τον βήχα του δεν ξέραμε… Ήταν χαμογελαστός, έπαιζε, τώρα έλεγε τις λεξούλες του», είπε η γιαγιά του παιδιού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54yndq0rb1t)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54yhxfwac01)

«Δεν με έχουν αφήσει να πενθήσω»

Η Ειρήνη αναφέρθηκε στην έκταση που έχει πάρει η υπόθεση, τονίζοντας πως δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της πλέον.

«Δεν είναι ωραίο να σου φορτώνουν πράγματα. Μου έχουν φορτώσει ότι έχει γίνει, βγαίνουν όλοι με μία κουκούλα και κατηγορούν. Πάω συχνά στα μνήματα των μωρών μου. Είναι πολύ δύσκολο και δεν μπορεί κανένας να το καταλάβει. Δεν με έχουν αφήσει να πενθήσω. Μέσα μου είμαι πληγωμένη».

Όλα δείχνουν πως για να λυθεί το μυστήριο των θανάτων των μωρών θα χρειαστούν αρκετοί μήνες, με την Ειρήνη να δίνει τη δική της απάντηση: «Εδώ είμαι».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54yq2p885qp)

Τηλεφωνούσε στη μητέρα της

Ο πρώτος άνθρωπος στον οποίον τηλεφωνούσε η Ειρήνη σε κάθε θάνατο μωρού ήταν η μητέρα της. Ήταν κάτι απολύτως φυσιολογικό από την στιγμή μάλιστα που μάνα και κόρη είχαν βιώσει μαζί πίσω στο 2014 τον πρώτο θάνατο στην οικογένεια.
Εκείνον της αδελφής της Ειρήνης, Ηλιάνας.

Ο θάνατος της αδελφής της Ειρήνης

«Μου έκανε μια κρίση όχι λιποθυμικό επεισόδιο –έχασε εντελώς τις αισθήσεις του και μου το επανάφερε μια γυναίκα που ξέρει από αυτά. Το επανέφερε με τεχνητή αναπνοή, το πήγαμε στο νοσοκομείο. Μας στείλανε στο Αγία Σοφία. Του έκαναν για δύο εβδομάδες εξετάσεις. Μας είπαν ότι δεν έχει γίνει κάτι και το παιδί το έκανε για να μου τραβήξει την προσοχή… Φύγαμε 7 Ιανουαρίου το παιδί δεν έκλεισε μήνα και έφυγε το μεσημέρι στον ύπνο του».

Εφτά χρόνια μετά, η Ειρήνη βίωσε ξανά τον ίδιο εφιάλτη. Πρόσεχε στο σπίτι το παιδί της κουμπάρας της όταν ξαφνικά και αυτό το μωρό εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή. Ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίον επικοινώνησε ήταν η μητέρα της.

«Έκανε ένα περίεργο τόνο το παιδί της εκείνο το βράδυ και τους έπαιρναν τηλέφωνο και μου λέει η μητέρα μου γιατί δεν το λες στην Κατερίνα. Την πήρα τηλέφωνο τη μάνα μου».

«Κάνε κάτι» της απάντησε η μητέρα της από την άλλη άκρη του ακουστικού. Της είπε να καλέσει άμεσα το ασθενοφόρο και με το που έκλεισαν το τηλέφωνο, η κυρία Πόπη ειδοποίησε και την Κατερίνα, την μητέρα του βρέφους, να πάει τρέχοντας στο νοσοκομείο.

Το παιδί διακομίζεται με ασθενοφόρο στο Καραμανδάνειο με την Ειρήνη να θεωρεί πως το μωρό έχει ακόμα τις αισθήσεις του και τους γιατρούς να λένε πως όταν το παρέλαβαν ήταν ήδη νεκρό.

Ο πρώτος θάνατος της κόρης της

Ένα χρόνο μετά, η Ειρήνη αλλάζει σελίδα στη ζωή της… Αφήνει πίσω της τα παλιά και γίνεται για πρώτη φορά μανούλα. Θα δώσει στο μωρό της το όνομα της νεκρής αδελφής της.

Οι μέρες ευτυχίας όμως κρατούν για λίγο… Στις 19 Ιουνίου του 2022 αναβιώνει ο ίδιος εφιάλτης. Η Ειρήνη ακούει το μωρό της να βγάζει έναν περίεργο ήχο και τηλεφωνεί και πάλι στην μητέρα της.

«Μου είπε ότι ήταν μαυρισμένο. Ότι δεν έπαιρνε αναπνοή ή ότι ήταν νεκρό. Και της λέω να πάρει το ασθενοφόρο. Ήταν 1 ώρα το βράδυ», ανέφερε η μητέρα της Ειρήνης.

Στο ίδιο έργο θεατές και στο δεύτερο μωρό της Ειρήνης 15 μήνες μετά.

«Ήταν η Ειρήνη στο σπίτι μόνη της πάλι, είπε ότι δεν το έβλεπε καλά, πήγε γρήγορα να το δει και ήταν σε κατάσταση λιποθυμίας. Τα μάτια ήταν τούμπα, σαν πούπουλο», είπε η μητέρα της 24χρονης.

Η μητέρα της Ειρήνης σε αντίθεση με το πρώτο εγγόνι, πήγε στο σπίτι της κόρης της και τη βοήθησε να επαναφέρουν το μωράκι. Κάλεσαν ασθενοφόρο και μέχρι να φτάσει στο Κέντρο Υγείας η μικρή Φρειδερίκη είχε συνέλθει.

Το μωρό δεν ξαναβγήκε από τα νοσοκομεία. Μετά από τρεις μέρες στο Καραμανδάνειο έγινε η μεταφορά του στο Αγία Σοφία εκεί όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του. Η Ειρήνη ήταν εκεί κάθε μέρα δίπλα στην μικρή Φρειδερίκη καταγράφοντας κάθε εξέταση των γιατρών.

Η κυρία Πόπη είδε για τελευταία φορά το εγγόνι της με βιντεοκλήση το πρωινό της 17ης Οκτωβρίου. Αντίκρυσε ένα μωρό χαμογελαστό με τους γιατρούς να διαβεβαιώνουν πως δεν έβλεπαν τίποτα το ανησυχητικό. Τίποτε δεν προμήνυε το τι θα επακολουθούσε.

«Προχτές, μιλάγαμε την ρώτησα τι σου είπαν οι γιατροί μου λέει ότι όλα τα βρίσκουν καλά. Δεν βρίσκουν τίποτα το ανησυχητικό. Είδα το μωρό στην κάμερα, όλα μια χαρά και το βράδυ με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το παιδί κατέληξε. Εγώ είπα ένα όχι… και μετά έπεσα κάτω. Έκανα ώρες να συνέλθω», περιέγραψε η γιαγιά.

Η κυρία Πόπη έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της. Δεν μπορούσε να πιστέψει πως η κόρη της έζησε για τέταρτη φορά στη ζωή της την ίδια τραγωδία, να «σβήσει» ένα αγγελούδι μέσα στα χέρια της.

Λίγες μέρες μετά την κηδεία της μικρής Ιωάννας, η γιαγιά νεκρών βρεφών μίλησε αποκλειστικά στο Live News με τις δηλώσεις της τότε να προκαλούν αίσθηση:

–Μακάρι να είναι ιατρικό.

-Αυτό αφήνει σκιά.

–Κρατάω μικρό καλαθάκι. Που ξέρω ότι δεν έχει πειράξει τα παιδάκια;

-Ξαναλέω είναι σοβαρό αυτό που λέτε.

–Και εγώ σας κάνω ερώτηση.

Την επόμενη μέρα μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της η κυρία Πόπη υποστήριξε πως δεν έχει ικανή την κόρη της να βλάψει τα εγγόνια της.

Το γυαλί όμως μεταξύ τους είχε ραγίσει και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχαν καμία επικοινωνία.

Μετά την τραγική απώλεια του μικρού Παναγιωτάκη, του τέταρτου μωρού που καταλήγει παρουσία της Ειρήνης, οι δυο γυναίκες ήρθαν ξανά κοντά.

Η μητέρα της Ειρήνης πλέον τηρεί σιγή ιχθύος με τα βλέμματα όλων να εστιάζουν στα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης του 4ου βρέφους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54yvnetk8ih)

 

Την ώρα που η Ειρήνη και η μητέρα του μικρού Παναγιώτη δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά πως το μωρό το πήγαν στο νοσοκομείο ζωντανό, μια νέα μαρτυρία που φέρνει στο φως το Live News υποστηρίζει το ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή μία μέρα μετά τον θάνατο του Παναγιωτάκη, η μητέρα του παιδιού έλεγε πως δεν πρόλαβαν να το πάνε εγκαίρως στο νοσοκομείο.

«Όταν έγινε το περιστατικό άργησαν να πάνε στο νοσοκομείο. Αυτό το είχε πει η μαμά του Παναγιωτάκη [σε μια γνωστή τους]. Της λέει η κοπέλα τι έγινε… Τους λέει έτσι κι έτσι, δεν προλάβαμε να πάμε το παιδί στο νοσοκομείο και πέθανε. Όταν λέει βγήκε από το μπάνιο, το παιδί είχε μελανιάσει», αναφέρει η καταγγελία.

Αυτή η μαρτυρία, αν αποδειχθεί, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς των γιατρών, ότι δηλαδή παρέλαβαν ένα παιδί νεκρό και ανατρέπει τους σημερινούς ισχυρισμούς της μητέρας που ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως ο μικρός Παναγιώτης ζούσε όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

«Θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι για όλο αυτό που ζούμε και για μένα αυτοί είναι οι γιατροί. Για μένα είναι φονιάδες. Τους το δώσαμε ζωντανό και μέσα σε είκοσι λεπτά βγήκαν και είπαν απλά ότι το παιδί πέθανε», είπε η γιαγιά του βρέφους.

Αμαλιάδα: Το μυστήριο των θανάτων και οι αντιφάσεις

Η Ειρήνη από την πρώτη στιγμή έχει βγει και έχει μιλήσει ανοιχτά για όλους τους θανάτους που έχει δει με τα μάτια της.

Οι περιγραφές της είναι ανατριχιαστικές, με την ίδια να παραδέχεται πως κλαίει δύσκολα και πως έχει σκληρύνει με όλα όσα φρικτά έχει δει.

«Δεν θέλω να εκδηλώσω τα συναισθήματα μου. Θα κάνω κακό αν εκδηλώσω τα συναισθήματα μου», είπε.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ειρήνη λυγίζει βλέποντας την κορούλα της σε βίντεο που η ίδια τραβούσε. Βλέπει την φωτογραφία του παιδιού της και δακρύζει.

Η αμηχανία της σε ορισμένες ερωτήσεις ήταν πρόδηλη, όπως και η οργή της όταν άκουγε την κουμπάρα της, Κατερίνα, να της επιρρίπτει ευθύνες για τον θάνατο της κόρης της.

«Κύριε Λέων, γιατί τα νεύρα μου δεν είναι καλά; Μετά από τρία χρόνια πήγε να πάρει τον φάκελο στο Καραμανδάνειο. Γιατί κατηγορεί εμένα τώρα τρία χρόνια μετά; Μετά από τρία χρόνια θα δει από τι πέθανε το παιδί της και θα μου πει εμένα δεν είμαι μάνα εγώ;», είπε η Ειρήνη.

Η σύγχυση ήταν μεγάλη, με την 24χρονη να πέφτει σε ορισμένες αντιφάσεις κατά τη ροή του λόγου της.

Το χαμηλό οξυγόνο

Η Ειρήνη περιέγραφε το επεισόδιο που έκανε η κόρη της Κατερίνας εκείνο το απόγευμα, το οποίο όμως -όπως λέει- δεν ενέπνεε λόγους ανησυχίας.

«Κατά τη διάρκεια αυτή το παιδί ήταν πολύ καλά. Ανέπνεε. Είχε χαμηλό οξυγόνο».

Λίγη ώρα μετά όμως θα το αναιρέσει λέγοντας πως ποτέ δεν μίλησε για χαμηλό οξυγόνο.

«Εγώ δεν είπα έλλειψη οξυγόνου, είπα έκανε περίεργους θορύβους».

Για το βράδυ που πέθανε το πρώτο μωρό της, η Ειρήνη αναφέρθηκε στην κλήση που έκανε στην μητέρα της και την γειτόνισσα που φώναξε για να βοηθήσει μέσα στη νύχτα.

«Η γυναίκα αυτή (σπιτονοικοκυρά) μου είπε το παιδί σου ξεψυχάει. Έκανε περίεργους ήχους, αυτό το πράγμα δεν το έχω ξανακούσει. Δεν μπορώ να τους περιγράψω. Σαν ροχαλητό».

Στην περιγραφή της όμως παρέλειψε να αναφέρει την παρουσία του Σουμόν, ο άνδρας που συγκατοικούσε τότε με την Ειρήνη και ο οποίος μπήκε μέσα στο δωμάτιο πολύ πριν μπει η σπιτονοικοκυρά.

«Μια ώρα βράδυ μιλάει με την μαμά. Ειρήνη τι πρόβλημα υπάρχει… Δεν απαντούσε… Άνοιξα την πόρτα άνοιξα το φως και είδα (κλαίει) το μωρό τόσο έγινε… Της λέω τι έγινε λέει δεν ξέρω… Τόσο μωρό και τόσο πήγε… Τεντώθηκε», είπε ο Σουμόν.

Λίγα λεπτά μετά στο δωμάτιο μπήκε και η γειτόνισσα που είπε στην Ειρήνη πως το μωρό της ξεψυχάει.

Το πρώτο επεισόδιο της Φρειδερίκης

Στις 14 Σεπτεμβρίου όμως εντελώς ξαφνικά παρατήρησε πως η μικρή Φρειδερίκη, το δεύτερο μωρό της Ειρήνης, ήταν λίγο αδιάθετη.

«Όταν ανεβήκαμε επάνω με την μητέρα μου καθόταν στο ριλάξ και βλέπαμε κάτι περίεργο, ήταν χλωμή. Της είπα της μαμάς μου ότι μπορεί να ήταν μάτι. Κάτι δεν της άρεσε όμως. Εγώ για να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα είπα να φωνάξω το ΕΚΑΒ να το ελέγξουν το παιδί, μην τυχόν έχει τίποτα», είπε η 24χρονη.

Κι ενώ η μητέρα λέει πως το παιδί το πήγε προληπτικά στο κέντρο υγείας, η περιγραφή της γιαγιάς στο LIVE NEWS για το ίδιο επεισόδιο είναι τελείως διαφορετική.

«Ήταν η Ειρήνη στο σπίτι μόνη της πάλι, είπε ότι δεν το έβλεπε καλά, πήγε γρήγορα να το δει και ήταν σε κατάσταση λιποθυμίας. Τα μάτια ήταν τούμπα, σαν πούπουλο… Κάτι δεν έβλεπα καλά… ούτε οξυγόνο. Έτριβα το στήθος για να παίρνει ανάσες. Όταν σταματούσα σαν να μαύριζε».

Στο Καραμανδάνειο εντοπίζουν ένα αιμάτωμα στο μάτι. Κι ενώ για εκείνη το εύρημα αυτό δεν ήταν βαρύνουσας σημασίας, για τους γιατρούς το αιμάτωμα αυτό που εντόπισαν ήταν ο λόγος που αποφάσισαν να στείλουν την μικρή Φρειδερίκη στο Αγία Σοφία.

Το βρέφος 2 μηνών παρέμεινε 33 ημέρες στο Αγία Σοφία, εκεί όπου κατέληξε τελικά μετά από ένα μεγάλο σοβαρό επεισόδιο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54wv2hc5m7l)

Κινητοποιήθηκε όταν έμαθε τον θάνατο και τέταρτου βρέφους

Τρία χρόνια μετά η μητέρα του βρέφους που χάθηκε το 2021, όσο βρισκόταν από την επίβλεψη της 24χρονης Ειρήνης, ζητά απαντήσεις.

Η δικηγόρος της Κατερίνας, της μητέρας του βρέφους, μίλησε αποκλειστικά στο Live News, εξηγώντας γιατί η εντολέας της κινητοποιήθηκε προκειμένου να επανεξαταστεί ο φάκελος του παιδιού της.

«Έφτασε σήμερα να αναρωτιέται, να ζητά να διερευνηθεί και να επανεξεταστεί ο ιατρικός φάκελος του παιδιού της. Αυτό που την κινητοποίησε ήταν όταν ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ ότι υπάρχει και τέταρτος θάνατος ενός βρέφους», είπε η δικηγόρος Βασιλική Τζελβέ και συμπλήρωσε:

«Όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος του βρέφους, η διάγνωση όπως προέκυψε από την ιατροδικαστή έκθεση, ήταν συνέπεια διάμεσης πνευμονίτιδας».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54xfdmlbqux)

«Θέλουμε να χυθεί άπλετο φως»

Ο Αναστάσιος Ντούγκας, δικηγόρος της οικογένειας του 15 μηνών Παναγιώτη, ανέφερε στο MEGA πως το παιδί έφτασε ζωντανό στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

«Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια, ποιος έχει την ευθύνη για τον θάνατο του Παναγιώτη και των παιδιών της Ειρήνης. Θέλουμε να πέσει άπλετο φως», είπε.

«Η Ειρήνη, μαζί με τη μητέρα του Παναγιώτη, φτάνουν στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας στις 12:30 το μεσημέρι. Καταλαβαίνουν ότι το παιδί δεν έχει τις αισθήσεις του, αλλά είναι ζωντανό. Το πιστοποιητικό του θανάτου του παιδιού λέει ότι το παιδί έφτασε νεκρό. Δεν ισχύει, γιατί στο πιστοποιητικό θανάτου λέει 14:05».

Ο κος Ντούγκας ανέφερε πως υπάρχει ένα σημαντικό εύρημα, το οποίο και θα προσκομισθεί στις Αρχές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54xir9unmwp)

Ο δικηγόρος του πατέρα του Παναγιώτη από την Αμαλιάδα

Ο Νίκος Παναγόπουλος, δικηγόρος του πατέρα του 15 μηνών Παναγιωτάκη, που έφυγε από την ζωή στις 5 Αυγούστου 2024 στην Αμαλιάδα, μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο, όπου δήλωσε:

«Ο πατέρας μού ανέθεσε την τρέχουσα υπόθεση, προκειμένου να πράξω όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες, προκειμένου να μάθει –αν είναι εφικτό- από τι έφυγε ο γιος του».

Και πρόσθεσε: «Αυτό που εξετάζουμε είναι εάν υπάρχει περίπτωση να θέσουμε ζήτημα επιμέλειας για την μεγαλύτερη κόρη, που μένει τα δύο τελευταία χρόνια με την μητέρα».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d54z0d3tpuj5)