Σε ολική διακοπή της υδροδότησης του κοσμικού χωριού της Αράχωβας τις νυχτερινές ώρες προχώρησε ο Δήμαρχος της περιοχής, λόγω της οξείας λειψυδρίας που πλήττει τον τόπο και τις υποδομές του.



Αράχωβα: Ολική διακοπή υδροδότησης τις νυχτερινές ώρες λόγω λειψυδρίας

Συγκεκριμένα, η διακοπή εφαρμόζεται από τη μία τα ξημερώματα έως τις έξι το πρωί, με τη σχετική ανακοίνωση να προκαλεί αίσθηση, καθώς η Αράχωβα βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτοφανή προβλήματα λειψυδρίας λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, καθώς επίσης και της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος της Αράχωβας λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ενεργοποίησε υδροφόρες οι οποίες πραγματοποιούν συνεχείς μεταφορές νερού από τον Μόρνο, προσπαθώντας μέσω αυτών των δρομολογίων να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες ύδρευσης, καθώς τα αποθέματα της Αράχωβας δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση.

Οι ξενοδόχοι, που ενημερώθηκαν έγκαιρα για την απόφαση, μετέφεραν με τη σειρά τους την πληροφόρηση στους πελάτες τους, προσπαθώντας να περιορίσουν την ταλαιπωρία των επισκεπτών.

Το ζήτημα παραμένει κρίσιμο, με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες στην Αράχωβα να μένουν χωρίς νερό για τις βασικές τους ανάγκες απόψε.


Ανάγκη για άμεση και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση

Η φετινή ξηρασία, καθώς επίσης και οι ελλείψεις στις τοπικές υποδομές έχουν επιτείνει τα προβλήματα, καθιστώντας άμεση την ανάγκη για εύρεση λύσης και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση.

Ο Δήμαρχος της Αράχωβας διαβεβαίωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες πως θα συνεχιστεί η μεταφορά νερού μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα έκανε έκκληση για υπεύθυνη χρήση των διαθέσιμων πόρων.