Ποσά της τάξεως από 10.000 έως 20.000 ευρώ έβλεπε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό ο 60χρονος, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη νυχτερινή ζωή της Πάτρας ως μέτοχος ή διαχειριστής καταστημάτων διασκέδασης και ο οποίος είχε αναπτύξει μια ιδιότυπη σχέση «χρηματοδότησης» με υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της Επισκοπής Σύρου της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στο οικονομικό σκάνδαλο με εμβάσματα ύψους 3.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» η καταβολή των χρημάτων γινόταν κατ' εντολή του καθολικού κληρικού, με τον 60χρονο να του ασκεί συνεχώς πιέσεις, αφού οι δυο τους επικοινωνούσαν σε καθημερινή βάση, ενώ άγνωστος μέχρι στιγμής παραμένει ο λόγος για τον οποίο ο καθολικός κληρικός ενέδιδε στις πιέσεις του επιχειρηματία.


Καθολική Εκκλησία: Εθισμένος στον τζόγο επιχειρηματίας της Πάτρας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι καταθέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών απευθείας από την Σύρο, γίνονταν και σε λογαριασμό Πατρινού ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ, για την κάλυψη χρεών του, αφού ο ίδιος ήταν εθισμένος στον τζόγο. Μάλιστα, υπήρξε, περίπτωση όπου σε μια ημέρα στοιχημάτισε 10.000 ευρώ στο ΚΙΝΟ!

Η εμφάνισή του στην Πάτρα, όπου και διέμενε τα τελευταία 2 χρόνια τράβηξε την «προσοχή» μιας και σύμφωνα με αναφορές, ο ίδιος «ήταν γαλαντόμος, κέρναγε κόσμο σε νυχτερινά μαγαζιά κλπ», ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η παρουσία του «ενόχλησε» τοπικούς επιχειρηματίες, καθώς «ανέβασε το κασέ των υπαλλήλων του στα 100 με 150 ευρώ, όταν οι μισθοί που «παίζουν» είναι 50 με 80 ευρώ τη βραδιά».


Το «σκοτεινό» παρελθόν του 60χρονου επιχειρηματία

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 60χρονος επιχειρηματίας απασχολεί, αφού σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», είχε καταδικασθεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης για εκβίαση κατ' εξακολούθηση σε βάρος κληρικών διαφόρων βαθμίδων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Προ δεκαετίας κατάφερε ν’ αποσπάσει περίπου 90.000 ευρώ, με το πρόσχημα της αποδέσμευσης οικοπέδων αξίας 1.000.000 ευρώ, ιδιοκτησίας του, λόγω τραπεζικών δανείων, τα οποία στη συνέχεια θα παραχωρούσε στην Εκκλησία. Θύματά του, κληρικοί διαφόρων βαθμίδων σε Ναυπακτία, Ευρυτανία, Μαγνησία και σε νησί του Αιγαίου, ενώ μάλιστα, σε δυο περιπτώσεις φέρεται να έλαβε συνολικά 60.000 ευρώ.

Επιπλέον, επικαλείτο χρέη προς τοκογλύφους, που απειλούσαν τη σωματική του ακεραιότητα, αλλά και σοβαρά προβλήματα υγείας της μητέρας του.

Το 2009 η πολυετής δράση του έλαβε τέλος με την πρωτόδικη καταδίκη του και ο 60χρονος τελικά οδηγήθηκε στη φυλακή. Αφέθηκε ελεύθερος 1 χρόνο μετά.

Το 2013, σε β’ βαθμό εν τη απουσία του, επιδικάστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ, την οποία δεν κατέβαλλε. Μετά την έκδοση εντάλματος συνελήφθη και φυλακίστηκε, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα αποφυλακίστηκε και πάλι.