Tasteatlas: Πέντε ελληνικά πιάτα με αυγά μεταξύ των καλύτερων του κόσμου - Ποιο είναι αυτό που ξεχωρίζει
Ποια άλλα βρίσκονται στη λίστα
Το tasteatlas ξεχώρισε τη στραπατσάδα που είναι γνωστή και ως καγιανάς
Το Tasteatlas αποκάλυψε ποια είναι τα καλύτερα πιάτα με αυγά στον κόσμο και για άλλη μία φορά είναι έντονη η ελληνική κουζίνα. Υπενθυμίζεται ότι το tasteatlas μοιράζεται αρκετά συχνά λίστες στις οποίς περιλαμβάνονται φαγητά, όπως τα ζυμαρικά, το κρέας, οι σαλάτες, την καλύτερη κουζίνα - όπου η ελληνική βρίσκεται στη δεύτερη θέση - , τον καλύτερο καφέ, το καλύτερο πρωϊνό κ.α. Αυτή τη φορά το tasteatlas ξεχώρισε τη στραπατσάδα που είναι γνωστή και ως καγιανάς. Πρόκειται για τα αυγά με ντομάτα. Μάλιστα το συγκεκριμένο φαγητό βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης με βαθμολογία 4,4.
«Αυτό το δημοφιλές ελληνικό πιάτο, που ακούει στο όνομα στραπατσάδα ή καγιανάς, αποτελείται από κομμένες, σοταρισμένες ντομάτες που καρυκεύονται με φρέσκα μυρωδικά, στη συνέχεια συνδυάζονται με ελαφρώς χτυπημένα αυγά και ολοκληρώνονται με θρυμματισμένη φέτα.
Με τη ρουστίκ γοητεία του και τις καθαρές, αναζωογονητικές του γεύσεις, το απολαμβάνουμε κυρίως ως ελαφρύ κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό από διάφορα ψητά κρέατα. Αν και παραδοσιακά συνδέεται με τα νησιά του Ιονίου, τρώγεται συνήθως σε όλη τη χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περιγραφή.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η στάκα με αυγά που φτιάχνεται στην Κρήτη, στην 13η θέση βρίσκεται η φρουτάλια ή φουρτάλια, η ομελέτα της Άνδρου, που γίνεται με πατάτες και λουκάνικο, στην 25η θέση βρίσκεται η παραδοσιακή ομελέτα, ενώ στην 72η βρίσκεται το σφουγγάτο, που είναι κάτι σαν την ιταλική φριτάτα.
«Αυτό το δημοφιλές ελληνικό πιάτο, που ακούει στο όνομα στραπατσάδα ή καγιανάς, αποτελείται από κομμένες, σοταρισμένες ντομάτες που καρυκεύονται με φρέσκα μυρωδικά, στη συνέχεια συνδυάζονται με ελαφρώς χτυπημένα αυγά και ολοκληρώνονται με θρυμματισμένη φέτα.
Με τη ρουστίκ γοητεία του και τις καθαρές, αναζωογονητικές του γεύσεις, το απολαμβάνουμε κυρίως ως ελαφρύ κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό από διάφορα ψητά κρέατα. Αν και παραδοσιακά συνδέεται με τα νησιά του Ιονίου, τρώγεται συνήθως σε όλη τη χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περιγραφή.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η στάκα με αυγά που φτιάχνεται στην Κρήτη, στην 13η θέση βρίσκεται η φρουτάλια ή φουρτάλια, η ομελέτα της Άνδρου, που γίνεται με πατάτες και λουκάνικο, στην 25η θέση βρίσκεται η παραδοσιακή ομελέτα, ενώ στην 72η βρίσκεται το σφουγγάτο, που είναι κάτι σαν την ιταλική φριτάτα.