Το κοριτσάκι της Κατερίνας, ένα από τα βρέφη της σοκαριστικής υπόθεσης με τα νεκρά μωρά στην Αμαλιάδα, στις 21 Δεκεμβρίου 2020,  από 13 ημέρες νοσηλείας στο Καραμανδάνειο το μωράκι επέστρεψε τελικά σπίτι του, με τους γιατρούς να έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των εξετάσεων και να διαβεβαιώνουν την μητέρα ότι το παιδί της είναι καλά.

«Της είχαμε κάνει όλες τις εξετάσεις. Μέχρι και στην Αθήνα τα στείλαμε και βγήκαν πεντακάθαρα», είπε η μητέρα του βρέφους.

Οι γιατροί ουδέποτε διέγνωσαν επιληψία στο βρέφος, κάτι που αποδεικνύεται με το πλέον εμφατικό τρόπο και στο εξιτήριο που παρουσιάζει σήμερα το Live News.

Στη διάγνωση εξόδου αναφέρεται η ουρολοίμωξη και οι σπασμοί που εμφάνισε με την επισήμανση ότι δεν ταξινομούνται αλλού.


Αμαλιάδα: Παρούσα μόνο η Μουρτζούκου τη μία και μοναδική φορά που παρουσίασε κρίση το βρέφος

«Η διάγνωση με την οποία εξήλθε το παιδί αποδεικνύει ότι οι γιατροί δεν μπόρεσαν να διαγνώσουν τους σπασμούς που έκανε και ότι δεν υπάρχει διάγνωση επιληψίας», δήλωσε ο Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της Κατερίνας.

Μία μοναδική κρίση παρουσίασε το βρέφος στο νοσοκομείο και αυτή έλαβε χώρα το 3ο 24ωρο νοσηλείας του. Παρούσα στο δωμάτιο ήταν μόνο η Ειρήνη Μουρτζούκου.

Έκτοτε η Κατερίνα δεν άφησε ξανά το μωρό της με την Ειρήνη. Είναι δε εντυπωσιακό ότι από τις 12 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου που πήρε εξιτήριο το κοριτσάκι όχι μόνο δεν ξαναείχε σπασμούς, αλλά παρουσίασε μόνο βελτίωση.

«Παρεμπιπτόντως, οι εξετάσεις του παιδιού είχαν βγει καθαρές. Μας το είχαν πει από το νοσοκομείο ότι το παιδί είναι καλά και ότι δεν μπορεί να προκύψει θάνατος από αυτό σε καμία περίπτωση. Αυτή ήταν και η γνωμάτευση των γιατρών, ότι δεν μπορεί να υπάρξει θάνατος. Δεν γίνεται δηλαδή», είπε φίλος της Κατερίνας.

«Όταν βγήκα μου είπαν ότι είναι όλα πεντακάθαρα. Πήγαμε στον παιδίατρο, έγιναν περαιτέρω εξετάσεις… Ήταν μια χαρά», είπε η Κατερίνα.

Με αυτές τις διαβεβαιώσεις των γιατρών, το μωρό επιστρέφει σπίτι. Συνεχίζει και λαμβάνει προληπτικά το αντιεπιληπτικό φάρμακο ΚΕΠΡΑ, με το μωρό να εξακολουθεί να εμφανίζει μόνο βελτίωση.

«Από την ημέρα που ανέλαβα εγώ μέχρι και που έφυγε το παιδί δεν είχε τίποτα. Ήταν υγιέστατο, χαμογελούσε, έτρωγε», είπε ο πατριός του παιδιού.

Τα ξημερώματα της 4ης Φεβρουαρίου, 23 μέρες δηλαδή μετά το επεισόδιο στο νοσοκομείο, η μητέρα αποφάσισε να εμπιστευτεί ξανά στην Ειρήνη την κόρη της.

«Έκανε έναν περίεργο τόνο το παιδί της εκείνο το βράδυ. Και παίρνω τηλέφωνο και μου λέει η μητέρα μου κάνε κάτι. Πήρα το ασθενοφόρο, το παιδί στο μεταξύ ήταν πολύ καλά», ανέφερε η Ειρήνη Μουρτζούκου.

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, η Ειρήνη φωτογράφιζε και έστελνε σε ομαδικές στο Viber το μωρό της Κατερίνας, Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων βέβαια το μωρό τότε είχε ήδη καταλήξει, με την ακριβή ώρα θανάτου να παραμένει άγνωστη.


"Αυτή η ώρα θανάτου προκύπτει μόνο από τις αναφορές από την προανακριτική εξέταση"

Μυστήριο πλανάται και γύρω από την ώρα θανάτου του μωρού και αυτό γιατί έχει υιοθετηθεί de facto η ώρα 5.07 το πρωί, ώρα η οποία όμως προκύπτει μόνο από την κατάθεση της Μουρτζούκου και από την ώρα που αποφάσισε να καλέσει το ασθενοφόρο.

«Αυτή η ώρα θανάτου προκύπτει μόνο από τις αναφορές από την προανακριτική εξέταση. Από τη νεκροτομή θα είχαμε μια τάξη μεγέθους αν γνωρίζαμε το περιεχόμενο του στόμαχου», συμπλήρωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Το περιεχόμενο στο στομάχι, όμως, δεν διευκρινίζεται στην ιατροδικαστική του παιδιού, κάτι που σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο συνιστά παράλειψη που ίσως να μας έδινε απαντήσεις για την ώρα θανάτου.

«Στόμαχος: Άνευ κακώσεων, μακροσκοπικώς ορατών. Κατά την ιστολογική εξέταση δεν διαπιστώθηκαν ιστοπαθολογικές αλλοιώσεις», αναφέρεται στην αρχική ιατροδικαστική έκθεση.

«Στην ιατροδικαστική δεν αναφέρεται τίποτα, συνεπώς όφειλε ο ιατροδικαστής να το γράψει και δεν το έγραψε», σχολίασε ο κ. Γαλεντέρης.

Όπως λέει, αυτή η παράλειψη θα έδινε απαντήσεις για την ώρα θανάτου και οι φωτογραφίες νεκροψίας-νεκροτομής θα βοηθούσαν στο να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν οι αλλοιώσεις που εντοπίζει εκείνος στη μύτη.

Με την ώρα θανάτου να αμφισβητείται από την πλευρά της Κατερίνας, εύλογα γεννιούνται ερωτήματα για το αν το μωρό της είχε καταλήξει πολλή ώρα πριν κληθεί το ασθενοφόρο.