Νύχτα επεισοδίων στα Εξάρχεια: Άγνωστοι πέταξαν ποτήρια, μπουκάλια και καρέκλες σε αστυνομικούς
Κύκλος επεισοδίων
Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα σε διάφορα στενά των Εξαρχείων έπειτα από απανωτές επιθέσεις κουκουλοφόρων σε διμοιρίες των ΜΑΤ, κατά τις οποίες ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ενώ σημειώθηκε και μια σύλληψη
![exarxeia-episodia](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2025-02-01/exarxeia-episodia.jpg)
Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα σε διάφορα στενά των Εξαρχείων έπειτα από απανωτές επιθέσεις κουκουλοφόρων σε διμοιρίες των ΜΑΤ, κατά τις οποίες ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ενώ σημειώθηκε και μια σύλληψη.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, περίπου μισή ώρα μετά τη μια τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα εμφανίστηκαν ξαφνικά περίπου 40 άτομα οι οποίοι άρχισαν να πετούν πέτρες και μπετόβεργες. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί που δέχθηκαν την επίθεση, οι μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι, πετούσαν τα σίδερα με την «μέθοδο του ακοντιστή».
Ταυτόχρονα όμως, στα επεισόδια ενεπλάκησαν και θαμώνες καταστημάτων που βρίσκονταν στις οδούς Ναυαρίνου αλλά και Ζωοδόχου Πηγής, με αποτέλεσμα τα επεισόδια να γενικευτούν.
Εξάρχεια: Άγνωστοι πέταξαν ποτήρια μπουκάλια και καρέκλες σε αστυνομικούς τα ξημερώματα Εξάρχεια
Όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί, δέχθηκαν επιθέσεις με ποτήρια μπουκάλια και καρέκλες και από τα επεισόδια τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά ένας Ειδικός Φρουρός.
Κατά την διάρκεια των συμπλοκών, σημειώθηκε μια σύλληψη ατόμου που συμμετείχε στα επεισόδια, τα οποία συνεχίστηκαν στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη, όπου πιθανόν τα ίδια άτομα επιτέθηκαν εκ νέου σε αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί στην τελευταία επίθεση, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης αλλά και χημικών. Αρκετά από τα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια για να αποφύγουν τις συλλήψεις μπήκαν σε καταστήματα της περιοχής με τους αστυνομικούς να αποχωρούν ώστε να μην γενικευτούν τα επεισόδια.
Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στην Κρατική Ασφάλεια και αναμένεται με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του να οδηγηθεί στις Εισαγγελικές αρχές.