Στο κέντρο της Λαμίας βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης (5/2) οι αγρότες από την Φθιώτιδα και Βοιωτία. Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα οι αγρότες  έφτασαν στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την κατάθεση των αιτημάτων τους και την απαίτηση για συγκεκριμένες απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Αφού στάθμευσαν τα οχήματά τους, οι αγρότες εισήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της οδού Αινιάνων, υπό την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Εκεί, παρέδωσαν το ψήφισμά τους, ζητώντας επίσημες δεσμεύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Θεοδώρου, απάντησε ότι η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί ως ειδική για τον απολογισμό και ότι οι αρχές δεν ήταν προετοιμασμένες για την παρουσία των αγροτών. «Ήρθατε εκτάκτως χωρίς καμία ενημέρωση» ανέφερε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των παρευρισκομένων.

 

Πηγή: Lamianow