Με τις σεισμικές δονήσεις στην περιοχή των Κυκλάδων και ιδιαίτερα στη Σαντορίνη να διαδέχονται η μία την άλλη τα τελευταία εικοσιτετράωρα, επί του θέματος τοποθετήθηκε ο Βασίλης Καραστάθης αναφέροντας ότι: «Είμαστε σε φάση σταθερότητας και από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να πάμε σε αποκλιμάκωση».

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών μιλώντας στον ΣΚΑΪ συνέχισε λέγοντας: «Βεβαίως και υπάρχει ακόμα επιφύλαξη, γιατί δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιο είναι το δυναμικό της περιοχής. Έχει εκλυθεί πολλή ενέργεια ξεκάθαρα. Μάλιστα την έχουμε υπολογίσει κιόλας, είναι συνολικά περίπου στους 6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Κανένας όμως δεν γνωρίζει ποιο είναι το δυναμικό».


Καραστάθης για Σαντορίνη: "Είμαστε σε φάση σταθερότητας και από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να πάμε σε αποκλιμάκωση"

Τέλος, υπογράμμισε ότι: «Είχαμε χθες Πέμπτη μια ήσυχη νύχτα σχετικά, δεν πρέπει όμως να ενθουσιαζόμαστε. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, ήταν ένα καλό σημάδι, ωστόσο ακόμα γίνονται σεισμοί. Μετά την τελευταία ενημέρωση που είχαμε το βράδυ στις 7, έχουν γίνει ακόμα 6 σεισμοί πάνω από 4».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d7lydhnxmqjd)