Σαντορίνη: Άρχισαν οι ακυρώσεις στα ταξίδια - Προβληματισμός για τον τουρισμό εξαιτίας των σεισμών
Νέα ανησυχία
Οι πρώτες επιπτώσεις στον τουρισμό της Σαντορίνης εξαιτίας των σεισμών άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους
![santorini-touristes_1_](https://s.parapolitika.gr/images/1130x667/jpg/files/2025-02-07/santorini-touristes_1_.jpg)
Οι πρώτες ακυρώσεις ξεκίνησαν για την Σαντορίνη εξαιτίας των σεισμών, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες του νησιού.
Σύμφωνα με ταξιδιωτικά πρακτορεία από τη Θεσσαλονίκη που κλείνουν ταξίδια για το νησί, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες ακυρώσεις, οι οποίες αφορούν ωστόσο αυτή την περίοδο και όχι την καλοκαιρινή.
Επίσης, το κρουαζιερόπλοιο «Viking Star» ακύρωσε τη στάση του στο νησί στις 10 Φεβρουαρίου και, αντί της Σαντορίνης, θα πάει στα Χανιά. Το ίδιο κρουαζιερόπλοιο έχει και δεύτερη στάση στις 15 του μηνός στο νησί, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα κάνει τότε στάση, ή θα την ακυρώσει επίσης.
Για τον Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί 10 κρουαζιέρες, ωστόσο ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υπάρχουν ακυρώσεις, κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο.
«Υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων για το επόμενο διάστημα, ως τον Απρίλιο κατά βάση. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι βλέπουμε παύση σε νέες κρατήσεις» είπε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, μέλος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Βορείου Ελλάδος, στην ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Τράπεζας της Ελλάδος, που αφορούν το έτος 2023, τα τουριστικά έσοδα της χώρας ανήλθαν στα 20,5 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα 820 εκατομμύρια να έρχονται από τη Σαντορίνη.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στη Σαντορίνη δραστηριοποιούνται 1.216 επιχειρήσεις με καταλύματα και 712 επιχειρήσεις εστίασης.