Νοθευμένο ελαιόλαδο: Πώς το καταλαβαίνουμε και πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία μας
Κίνδυνος για την υγεία
Σοβαρό θέμα η νοθεία στο ελαιόλαδο, καθώς εκτός από το φαινόμενο της αισχροκέρδειας, βασικότερο είναι ο σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των πολιτών

Σοβαρό θέμα η νοθεία στο ελαιόλαδο, καθώς εκτός από το φαινόμενο της αισχροκέρδειας, βασικότερο είναι ο σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.
Η αστυνομία πρόσφατα εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση στην Ημαθία, που παρασκεύαζε νοθευμένα έλαια, τα οποία διακινούσε παρουσιάζοντας αυτά ως «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο».
Η νοθεία γινόταν καθώς προσέθεταν στο ηλιέλαιο χρωστικές και αρωματικές ουσίες για να προσομοιάζει με το ελαιόλαδο κι έβαζαν ετικέτες.
Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τους καταναλωτές, αυτό που πρέπει να ελέγχουμε, είναι το χρώμα και τη γεύση.
Τα νοθευμένα έλαια έχουν οσμή τηγανιτού φαγητού, ενώ, το ελαιόλαδο έχει φρουτώδη οσμή ελιάς. Επιπλέον, η γεύση του ελαιόλαδου είναι πιο πικρή ή / και πικάντικη.
Σε κάθε περίπτωση, αν η γεύση ή το χρώμα δεν μας ικανοποιεί, πηγαίνουμε σε χημικό εργαστήριο.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d7rhzbulsm7d)
Η αστυνομία πρόσφατα εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση στην Ημαθία, που παρασκεύαζε νοθευμένα έλαια, τα οποία διακινούσε παρουσιάζοντας αυτά ως «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο».
Νοθευμένο ελαιόλαδο: Πώς το καταλαβαίνουμε και πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία μας
Προχώρησε σε δύο συλλήψεις ενώ δύο ακόμη άτομα ταυτοποιήθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 5.500 λίτρα ελαίων, 70 λίτρα αρωματικών, 3 λίτρα χρωστικών ουσιών και 2 φορτηγά.Η νοθεία γινόταν καθώς προσέθεταν στο ηλιέλαιο χρωστικές και αρωματικές ουσίες για να προσομοιάζει με το ελαιόλαδο κι έβαζαν ετικέτες.
Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τους καταναλωτές, αυτό που πρέπει να ελέγχουμε, είναι το χρώμα και τη γεύση.
Τα νοθευμένα έλαια έχουν οσμή τηγανιτού φαγητού, ενώ, το ελαιόλαδο έχει φρουτώδη οσμή ελιάς. Επιπλέον, η γεύση του ελαιόλαδου είναι πιο πικρή ή / και πικάντικη.
Σε κάθε περίπτωση, αν η γεύση ή το χρώμα δεν μας ικανοποιεί, πηγαίνουμε σε χημικό εργαστήριο.