Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικων Αμαλιάδας σε βάρος του 56χρονου, ο οποίος δολοφόνησε χθες, Πέμπτη (13/2) έναν 52χρονο άντρα στο Ρουπάκι Ηλείας.
Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας Αμαλιάδας, όπου ζήτησε και έλαβε και προθεσμία για το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το patrisnews.
Ο 56χρονος επιχειρηματίας αρχικά είχε διαφύγει από τον τόπο του εγκλήματος, ωστόσο παραδόθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας. Υποστήριξε πως επρόκειτο για μια «κακιά στιγμή» κατά την διάρκεια συμπλοκής ανάμεσα στον ίδιο και τους τέσσερις συγγενείς, οι οποίοι πήγαν στο σπίτι του.
Δολοφονία στην Ηλεία: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 56χρονο - Το χρονικό
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθ' ομολογίαν δράστη, οι τέσσερις άνδρες επιτέθηκαν εναντίον του, αφού προηγουμένως απείλησαν τον ίδιο, τον αδελφό του και άλλα μέλη της οικογένειας του, εξαιτίας οικονομικών διαφορών, που είχαν σχετικά με μισθωμένα χωράφια.
Ο 56χρονος, είναι ιδιοκτήτης συσκευαστηρίου στην περιοχή, γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της γεωργίας, ενώ το θύμα φέρεται να μίσθωνε κάποια χωράφια στον επιχειρηματία, αλλά για λόγους που δεν έχουν διασαφηνιστεί εως τώρα, η ενοικίαση σταμάτησε με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να βρίσκονται σε διαμάχη.
Πώς έγινε το φονικό
Οι τέσσερις συγγενείς, εμφανίστηκαν έξω από το σπίτι του δράστη, όπου όπως υποστηρίζουν πυροβόλησε εναντίον τους. Η πρώτη βολή, κατά τα λεγόμενα πάντα των συγγενών του θύματος, βρήκε τον 52χρονο στο κεφάλι, ενώ στην συνέχεια ο δράστης πυροβόλησε εναντίον τους, χωρίς ευτυχώς να τους τραυματίσει.
Η εικόνα που παρουσιάζει ο 56χρονος επιχειρηματίας είναι εντελώς διαφορετική. Ξαφνικά εμφανίστηκαν οι τέσσερις άνδρες εκτοξεύοντας απειλές κατά του ίδιου και συγγενικών του προσώπων, ο ίδιος υποστηρίζει πως πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό και ακολούθησε άγρια συμπλοκή. Πάνω στη συμπλοκή, το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 52χρονος.
Ο δράστης μετά το φονικό έσπευσε να εξαφανιστεί και τελικά, παραδόθηκε παρουσία του συνηγόρου του στους αστυνομικούς, στους οποίους παρέδωσε και το όπλο του εγκλήματος.
Αναφερόμενος στο φονικό, ο δικηγόρος του, Κώστας Κρεμμύδας, δήλωσε πως ο εντολέας του δεχόταν εδώ και μέρες απειλές για τη ζωή του και πως δεν είναι εγκληματίας. «Ο εντολέας μου δεχόταν απειλές για τη ζωή του και τις προηγούμενες ημέρες και σήμερα που έγινε το συμβάν. Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και το θύμα πήγαν στο σπίτι του εντολέα μου και τον απειλούσαν για τη ζωή του. Μετά από μια έντονη λογομαχία κι αφού τον χτύπησαν, ο εντολέας μου έβγαλε το πιστόλι που είχε στην κατοχή του, πυροβόλησε μια φορά στον αέρα και στη συνέχεια πυροβόλησε ξανά και ο δεύτερος πυροβολισμός κατέληξε στο θύμα. Πυροβόλησε στον αέρα για να τους κάνει να φοβηθούν και να φύγουν. Δεν είναι εγκληματίας ο εντολέας μου, είναι επιχειρηματίας και μάλιστα γνωστός» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σήμερα, ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Ηλείας με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του.