Ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης αναφέρθηκε σήμερα, Τετάρτη (19/2), στη μετασεισμική ακολουθία σε Σαντορίνη και Κυλλήνη, με νέα ανάρτησή του.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη σεισμική δραστηριότητα στη ζώνη Σαντορίνης - Αμοργού, αν και σημειώνει ότι παρουσιάζεται ελάττωση στη σεισμικότητα που γίνεται αισθητή, επιμένει στη θέση του ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ότι δεν υπάρχει ύφεση. 

Σεισμοί: Δόνηση 5 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού το πρωί της Τρίτης

Δόνηση 5 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Αμοργού το πρωί της Τρίτης (18/2). Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται σε 13,6 χλμ.μ ενώ το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 17 χλμ. νότια νοτιανατολικά της Αρσκεσίνης Αμοργού.

Για την Κυλλήνη αναφέρει ότι «η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται φυσιολογικά, αν και θα περίμενα κάποιον λίγο μεγαλύτερο μετασεισμό, της τάξης των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει».

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρός σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (18/2) στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κυλλήνης, ενώ το εστιακό βάθος στα 18,7 χλμ.