Με φόντο τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης που είναι σήμερα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) εξέδωσε οδηγίες για το ασφαλές ψήσιμο.

*Διαβάστε ακόμα: Τσικνοπέμπτη: Αυτή είναι η καλύτερη μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια

Υπενθυμίζεται πως η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής.

Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.


Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για μια "ασφαλή" Τσικνοπέμπτη

Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:
  • Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε.
  • Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο.
  • Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του.
  • Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο.
    Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
  • Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.