Τσικνοπέμπτη 2025: Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για ασφαλές ψήσιμο του κρέατος
Σήμερα η απόλυτη γιορτή του κρέατος
Υπενθυμίζεται πως η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής

Με φόντο τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης που είναι σήμερα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) εξέδωσε οδηγίες για το ασφαλές ψήσιμο.
*Διαβάστε ακόμα: Τσικνοπέμπτη: Αυτή είναι η καλύτερη μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια
Υπενθυμίζεται πως η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής.
Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.
Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:
*Διαβάστε ακόμα: Τσικνοπέμπτη: Αυτή είναι η καλύτερη μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια
Υπενθυμίζεται πως η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής.
Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.
Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για μια "ασφαλή" Τσικνοπέμπτη
Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:- Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε.
- Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο.
- Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του.
- Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο.
Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα. - Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.