Τσικνοπέμπτη: Πέντε συμβουλές για ψήσιμο στα κάρβουνα μέσα στο κρύο
Δείτε αναλυτικά
Όλα όσα πρέπει να κάνετε για ψήσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες αυτή την κρύα Τσικνοπέμπτη

Τσικνοπέμπτη σήμερα και οι ψησταριές ετοιμάζονται να πάρουν φωτιά, ωστόσο ο καιρός δεν ευνοεί το ψήσιμο σε εξωτερικούς χώρους.
Πολλοί έχουν προμηθευτεί... σεβαστές ποσότητες κρέατος, έχουν προσκαλέσει κόσμο, αλλά λόγω καιρού έχουν δεύτερες σκέψεις για το πώς θα βγουν σε μπαλκόνια ή υπαίθριους χώρους, όπως αυλές για να ψήσουν.
*Διαβάστε ακόμα: Καιρός: Κύμα ψύχους από την κακοκαιρία Coral "χτυπά" τη χώρα - Με τσουχτερό κρύο η Τσικνοπέμπτη, επιλεκτικά χιόνια για 100 ώρες
Ακολουθούν 5 συμβουλές για ψήσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες:
1. Το οινόπνευμα δεν εξατμίζεται καλά σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, γεγονός που καθιστά δύσκολο το άναμμα με οτιδήποτε λιγότερο από μια σταθερή φλόγα. Ή απλά χρησιμοποιήστε μια φορητή εστία φωτιάς
2. Μαγειρέψτε σε έναν μονωμένο χώρο προστατευμένο από τον άνεμο και τα στοιχεία της φύσης. Φτιάξτε ένα ιδιότυπο τείχος με οτιδήποτε μπορείτε να βρείτε γύρω από τη ψησταριά σας για να βελτιώσετε την απόδοση του μαγειρέματος.
3. Μονώστε τη συσκευή ψησίματος από το κρύο είτε στην ατμόσφαιρα είτε στο έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο θα της επιτρέψετε να προετοιμαστεί πολύ πιο γρήγορα και θα διασφαλίσετε ότι περισσότερη θερμότητα κατευθύνεται προς το δοχείο σας. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή ένα μικρό ταψί πίτας κάτω από τη ψηστιέρα για να βοηθήσετε στη μόνωσή της. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να ψεκάσετε μια μικρή ποσότητα οινοπνεύματος σε αυτά και να τα ανάψετε για να βοηθήσετε στην προετοιμασία της σόμπας.
4. Χρησιμοποιήστε ένα ανεμοθώρακα σφιχτά τυλιγμένο γύρω από την κατσαρόλα -χωρίς να περιορίζει τη ροή του αέρα- για να μπλοκάρετε τον άνεμο και να μεταφέρετε αποτελεσματικά περισσότερη θερμότητα στην κατσαρόλα σας. Προσέξτε να μην αφήσετε τη σόμπα να υπερθερμανθεί και να βράσει.
5. Χρησιμοποιήστε ένα κεραμικό σκεύος σαν γάστρα για να μειώσετε σημαντικά τους χρόνους μαγειρέματος. Η γάστρα βοηθά στη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερης θερμότητας γύρω από την κατσαρόλα και είναι χρήσιμα στο ψήσιμο. Βεβαιωθείτε ότι επιτρέπετε τον εξαερισμό, προκειμένου να διατηρηθεί η ροή του αέρα και να αποφευχθεί η υπερθέρμανση της σόμπας.
Πολλοί έχουν προμηθευτεί... σεβαστές ποσότητες κρέατος, έχουν προσκαλέσει κόσμο, αλλά λόγω καιρού έχουν δεύτερες σκέψεις για το πώς θα βγουν σε μπαλκόνια ή υπαίθριους χώρους, όπως αυλές για να ψήσουν.
*Διαβάστε ακόμα: Καιρός: Κύμα ψύχους από την κακοκαιρία Coral "χτυπά" τη χώρα - Με τσουχτερό κρύο η Τσικνοπέμπτη, επιλεκτικά χιόνια για 100 ώρες
Τσικνοπέμπτη: Πέντε συμβουλές για ψήσιμο στο κρύο
Ακολουθούν 5 συμβουλές για ψήσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες:1. Το οινόπνευμα δεν εξατμίζεται καλά σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, γεγονός που καθιστά δύσκολο το άναμμα με οτιδήποτε λιγότερο από μια σταθερή φλόγα. Ή απλά χρησιμοποιήστε μια φορητή εστία φωτιάς
2. Μαγειρέψτε σε έναν μονωμένο χώρο προστατευμένο από τον άνεμο και τα στοιχεία της φύσης. Φτιάξτε ένα ιδιότυπο τείχος με οτιδήποτε μπορείτε να βρείτε γύρω από τη ψησταριά σας για να βελτιώσετε την απόδοση του μαγειρέματος.
3. Μονώστε τη συσκευή ψησίματος από το κρύο είτε στην ατμόσφαιρα είτε στο έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο θα της επιτρέψετε να προετοιμαστεί πολύ πιο γρήγορα και θα διασφαλίσετε ότι περισσότερη θερμότητα κατευθύνεται προς το δοχείο σας. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή ένα μικρό ταψί πίτας κάτω από τη ψηστιέρα για να βοηθήσετε στη μόνωσή της. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να ψεκάσετε μια μικρή ποσότητα οινοπνεύματος σε αυτά και να τα ανάψετε για να βοηθήσετε στην προετοιμασία της σόμπας.
4. Χρησιμοποιήστε ένα ανεμοθώρακα σφιχτά τυλιγμένο γύρω από την κατσαρόλα -χωρίς να περιορίζει τη ροή του αέρα- για να μπλοκάρετε τον άνεμο και να μεταφέρετε αποτελεσματικά περισσότερη θερμότητα στην κατσαρόλα σας. Προσέξτε να μην αφήσετε τη σόμπα να υπερθερμανθεί και να βράσει.
5. Χρησιμοποιήστε ένα κεραμικό σκεύος σαν γάστρα για να μειώσετε σημαντικά τους χρόνους μαγειρέματος. Η γάστρα βοηθά στη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερης θερμότητας γύρω από την κατσαρόλα και είναι χρήσιμα στο ψήσιμο. Βεβαιωθείτε ότι επιτρέπετε τον εξαερισμό, προκειμένου να διατηρηθεί η ροή του αέρα και να αποφευχθεί η υπερθέρμανση της σόμπας.