Άργος: Με επιτυχία διεξήχθη η 2η Γιορτή Γκόγκας - Στόχος να αποκτήσει η εκδήλωση πανελλαδική διάσταση
Εκδηλώσεις σε όλο το νομό
Η γκόγκα είναι ένα παραδοσιακό ζυμαρικό της Πελοποννήσου, ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αργολίδα

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η 2η Γιορτή Γκόγκας στον Δήμο Άργους – Μυκηνών, εδραιώνοντας τον θεσμό που τιμά την τοπική γαστρονομική παράδοση.
Παρά το τσουχτερό κρύο και τον ανταγωνισμό από δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις σε όλο τον νομό, ντόπιοι και επισκέπτες από όλη την Πελοπόννησο κατέκλυσαν την πόλη του Άργους.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην παρασκευή του παραδοσιακού ζυμαρικού, να περιηγηθούν στα περίπτερα με τοπικά προϊόντα και να διασκεδάσουν στο μεγάλο αποκριάτικο γλέντι, που στήθηκε με ζωντανή μουσική και χορούς.
Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών: «Του χρόνου η γιορτή αποκτά πανελλαδική διάσταση»
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επιτυχία της εκδήλωσης εμφανίστηκε ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, ο οποίος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και ιδιαίτερα την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Φαίδρα Ξηνταροπούλου, για την προετοιμασία και τον σχεδιασμό της γιορτής.
Μάλιστα, δεσμεύτηκε πως η επόμενη διοργάνωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, με στόχο να αποκτήσει πανελλαδική εμβέλεια.
Τι είναι η «Γκόγκα»;
Η γκόγκα (ή αλλιώς γκόγκες/γκόγκιζες) είναι ένα παραδοσιακό ζυμαρικό της Πελοποννήσου, ιδιαίτερα δημοφιλές στην Άργολίδα.
Παρασκευάζεται με απλά υλικά – αλεύρι, νερό και αλάτι – και έχει κυλινδρικό σχήμα μήκους 3-4 εκατοστών, το οποίο συχνά πιέζεται ώστε να θυμίζει κοχύλι.
Σερβίρεται με τριμμένη μυζήθρα και καυτό λάδι ή βούτυρο, αποτελώντας μια γευστική υπενθύμιση της τοπικής γαστρονομικής κληρονομιάς.