Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (24/2) ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε έξω από κατάστημα εστίασης στο Μενίδι.

Σημειώνεται πως οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν χωρίς να χρειαστεί να πραγματοποιήσουν ελεγχόμενη έκρηξη, κάτι που σημαίνει ότι είναι άθικτος και θα μπορέσουν οι συνάδελφοί τους, στα εγκληματολογικά να εξετάσουν είτε για κάποιο δακτυλικό αποτύπωμα, το οποίο έχει πάνω είτε για τυχόν γενετικό υλικό, το οποίο ταυτίζεται με άτομο που υπάρχει στη βάση δεδομένων.

Το χρονικό

Χτες, Δευτέρα, αργά το μεσημέρι ειδοποιήθηκε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ότι στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στο Μενίδι, έξω ακριβώς από ένα κατάστημα εστίασης, υπάρχει μια σακούλα, η οποία προσομοιάζει σε εκρηκτικό μηχανισμό.

Μάλιστα, ήταν εμφανές και το φιτίλι, το οποίο υπήρχε και άμεσα ο χώρος αποκλείεται από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμα: Μενίδι: "Μήνυμα" με... μισό κιλό εκρηκτικής ύλης έξω από ταβέρνα - Ψάχνουν τη διαδρομή του επίδοξου βομβιστή (Βίντεο)

Αφού έφτασαν οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, διαπίστωσαν ότι πράγματι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό. Αρχικά εξετάστηκε το ενδεχόμενο να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη. Ωστόσο, όταν διαπίστωσαν ότι είναι αρκετά απλοϊκός ο μηχανισμός, καθώς αποτελούνταν από βραδύκαυστο φιτίλι, πυροκροτητή και εκρηκτική ύλη βάρους περίπου 500 γραμμαρίων, αποφάσισαν να τον απενεργοποιήσουν και πλέον έχει μεταφερθεί για έλεγχο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d81absrxvl9t)

Τι κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στο Μενίδι

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης εστίασης στο Μενίδι κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας είχε δει ένα άτομο να κινείται ύποπτα, επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει και αυτός πέταξε τον συγκεκριμένο μηχανισμό. Δεν έδωσε, ωστόσο, ιδιαίτερη σημασία.

Όμως αργά το μεσημέρι, διαπίστωσαν ότι είναι κάτι περίεργο και έτσι ειδοποίησαν τις Αρχές.

Σημειώνεται πως την προανακριτική έρευνα είχε αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και συλλέγει υλικό από κάμερες ασφαλείας για να εντοπίσει το συγκεκριμένο άτομο, ενδεχομένως αν κάπου είναι ακάλυπτος ή το δρομολόγιό του και φυσικά λαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις από τα άτομα που είναι ιδιοκτήτες αλλά και εργάζονται στην επιχείρηση, για το αν είχαν δεχτεί απειλές, αν είχαν δει κάποια ύποπτη κίνηση τις προηγούμενες ημέρες.