Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση θανάτου του Βασίλη Καλογήρου. Την ίδια ώρα, στάση αναμονής κρατά η οικογένειά του μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων, οπότε και ανάλογα με το τι θα δείξουν θα προχωρήσει σε πιο συγκεκριμένες καταγγελίες.

Όπως είπε στην εκπομπή του STAR «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο δικηγόρος της οικογένειας Αθανάσιος Σανιδάς, η εισαγγελέας εφετών Λάρισας, Σοφία Αποστολάκη, αμέσως μόλις ειδοποίησε την ασφάλεια Λάρισας για την εξαφάνιση του γιου της, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

«Γι’ αυτό εξάλλου ζητήθηκε και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Ο Βασίλης δεν είχε μαζί του τηλέφωνο, οπότε εξυπακούεται ότι η άρση ζητήθηκε για να εντοπιστούν οι επικοινωνίες άλλων προσώπων», είπε ο κ. Σανιδάς.

Διαβάστε ακόμα: Βασίλης Καλογήρου: Σήμερα στα χέρια των Αρχών ο ιατρικός του φάκελος - Λάμβανε φαρμακευτική αγωγή τα τελευταία χρόνια

Ακόμη, επιβεβαίωσε πως η κ. Αποστολάκη δεχόταν απειλές, γι’ αυτό άλλωστε δεν είχε σταθερό τηλέφωνο και είχε και φρουρά. Ωστόσο, προς το παρόν, δεν έχει κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα που να τα συνδέει με τον θάνατο του παιδιού της.

Παράλληλα ο αδελφός της, πρώην δικαστικός επίσης και πρώην βουλευτής της Νίκης, προχώρησε σε διευκρινίσεις ως προς το πρόσωπο που φέρεται να κοτονόμασε ως ένα από εκείνα που απειλούσαν την αδελφή του.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του, ο ίδιος δεν συνέδεσε τον τοπικό παράγοντα που κατονόμασε στις δικαστικές Αρχές με τον θάνατο του ανιψιού του, αλλά τον ανέφερε ως παράδειγμα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d82b4y7upvdd)

Βασίλης Καλογήρου: Το στοιχείο που μπορεί να δείχνει πότε πέθανε

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας αποκάλυψε πως υπάρχει ένα ακόμα στοιχείο, το οποίο είναι προς διερεύνηση και πιθανόν να αποδείξει πως ο Βασίλης Καλογήρου δεν πέθανε στο σημείο, όπου βρέθηκε η σορός του.

«Η οικογένεια τοποθετεί τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου από 24 έως 72 ώρες μετά την εξαφάνισή του. Ο Βασίλης βρέθηκε χωρίς υπολείμματα τροφής και υγρών. Αν ένας άνθρωπος μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, όπου εκείνες τις μέρες έκανε και κρύο θα έπρεπε η ουροδόχος κύστη του να ήταν γεμάτη, καθώς παράγεται μια ορμόνη που λέγεται αντιδιουρητική. Η ποσότητα ούρων που βρέθηκε στον 39χρονο αντενδείκνυται στην κατάσταση στην οποία φέρεται βρισκόταν», είπε ο δικηγόρος.

Τέλος, είπε ότι όλα αυτά βρίσκονται προς διερεύνηση και πως δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα και για τον μηχανισμό θανάτου αν δεν ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d82ba56tok9t)

Βασίλης Καλογήρου: Κλήθηκε για νέα κατάθεση ο μάρτυρας που ανέφερε το ύποπτο αυτοκίνητο

Στο μεταξύ, σήμερα, Τετάρτη, κλήθηκε να καταθέσει για τρίτη φορά ο δικηγόρος, ο οποίος έχει καταθέσει πως στις 30 Δεκεμβρίου είδε τον Βασίλη Καλογήρου στην περιοχή του Κηποθεάτρου Λάρισας έξω από ένα βυσσινί Fiat Punto.

Όπως είπε ο επικεφαλής της γραμμής ζωής Silver Alert, Γ. Κουρουκλής, ο μάρτυρας κάλεσε στη γραμμή στις 4 Ιανουαρίου στις 13:30 και είπε πως στις 30 Δεκεμβρίου στις 15:30 είδε ένα βυσσινί αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρίσκονταν τρεις Ρομά σε υπερένταση. Απέξω από το αυτοκίνητο βρισκόταν ο Βασίλης Καλογήρου αρκετά ήρεμος και κάποια στιγμή μπήκε μόνος του μέσα στο αυτοκίνητο και έφυγαν.

Ωστόσο, η ώρα που έδωσε στις Αρχές δεν ταίριαζε με την ώρα εξαφάνισης του 39χρονου και γι’ αυτό δεν είχε κληθεί να καταθέσει. Κλήθηκε σε κατάθεση για πρώτη φορά αφού βρέθηκε η σορός και πάλι σήμερα για τρίτη φορά. Και πάλι όμως φέρεται να έπεσε σε αντιφάσεις ως προς την ώρα που είδε το άτομο που θεωρεί ότι ήταν ο Βασίλης Καλογήρου.

Πάντως, η οικογένεια του 39χρονου δεν αποκλείει ο μάρτυρας να έχει κάνει λάθος ως προς την ώρα και όντως να τον είδε γύρω στις 17:00-17:30, οπότε και είχε βγει για τον καθιερωμένο του περίπατο.