Με τις ομιλίες των εκπροσώπων των εργατικών συνδικάτων και του ψηφίσματος για τη συνέχιση του αγώνα συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο αλληλεγγύης που διοργάνωσαν απόψε τα εργατικά συνδικάτα, κέντρα κι ομοσπονδίες στο Σύνταγμα.
  
Από την εξέδρα ο Βασίλης Ζαβογιάννης, πρόεδρος του συνδικάτου μηχανοδηγών αναφέρθηκε με αφορμή τα Τέμπη στις προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει ο κλάδος πριν το δυστύχημα για τις χρόνιες δυσλειτουργίες και ανέπτυξε τα προβλήματα που ακόμη ταλανίζουν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.
  
Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, κι ακολούθησε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που εξέφρασαν με τη σειρά τους τη συμπαράσταση των εργαζομένων στο δίκαιο αγώνα των συγγενών των νεκρών.
  
Το "παρών" στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από την εξέδρα έδωσε κι η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε μακρά συνομιλία και με συγγενείς των θυμάτων.
  
Με συντεταγμένο τρόπο ο κόσμος άρχισε να απομακρύνεται από την πλατεία ενώ ομάδες φοιτητών και νεολαίας παρέμειναν μπροστά από το κτίριο της Βουλής στην πάνω πλευρά της πλατείας, φωνάζοντας συνθήματα, την ώρα που μέσα στο Κοινοβούλιο συνεχίζεται η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας με την ψηφοφορία να είναι προγραμματισμένη για τα μεσάνυκτα.

4601740
4601757
4601916
6489241

Τραγούδια για τα Τέμπη

Με υπόκρουση τραγούδια γραμμένα για την τραγωδία στα Τέμπη και συνθήματα συμπαράστασης στους συγγενείς τους και στον αγώνα τους να αποδοθεί δικαιοσύνη, πολλές χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος. Την εκδήλωση άνοιξε η Ελένη Καρτελιά, εκπρόσωπος του φοιτητικού συλλόγου του Παντείου Παν/μιου, προαναγγέλλοντας τη φοιτητική εκδήλωση στο Πάντειο και τη φοιτητική συναυλία στο Σύνταγμα για την επόμενη εβδομάδα. Ακολούθησε συναυλία με τραγούδια και απαγγελία κειμένων, που επιμελήθηκαν τα συνδικάτα μουσικών και ηθοποιών.

6489273
6489315
6489318
6489338
6489352
6489430

Συγκίνησε η παρέμβαση μητέρων των θυμάτων στα Τέμπη κατά την εκδήλωση στο Σύνταγμα

Συνταρακτική στιγμή στο αποψινό συλλαλητήριο των εργατικών συνδικάτων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στο Σύνταγμα ήταν το μήνυμα που απηύθυναν από την κεντρική εξέδρα της εκδήλωσης οι μητέρες δύο νεαρών θυμάτων στο τραγικό δυστύχημα.
  
Οι μητέρες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη συμπαράσταση που τα εργατικά συνδικάτα παρείχαν στον διετή αγώνα τους για να αποδοθεί δικαιοσύνη για το δυστύχημα. Η μητέρα 22χρονου Γιώργου Παπάζογλου, συγκίνησε το πλήθος όταν ανέφερε την ανάρτηση του καθηγητή του στο Παν/μιο, πως «ο αδικοχαμένος νεαρός ποτέ δεν έμαθε για το 10 που πήρε με το σπαθί του γιατί κάτι τον σταμάτησε στα Τέμπη».
  
Η μητέρα της 18χρονης Αναστασίας Γκάνα τόνισε πως ο αγώνας των συγγενών θα φθάσει μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη και κάλεσε το πλήθος να μη λησμονήσει τα τόσα θυμάται. Στο μήνυμα τους οι μητέρες αναφέρθηκαν ιδιαίτερα και στον Γεράσιμο, το άλλο νεαρό θύμα που ακόμη παλεύει για τη ζωή του.