Το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα και οι μεταρρυθμίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις θα συζητηθούν στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια την Τρίτη, 18 Μαρτίου.

Ο Μητσοτάκης αιτήθηκε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής η συζήτηση να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, αιτήθηκε η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με θέμα τον προγραμματισμό των αμυντικών εξοπλισμών και την αμυντική πολιτική της χώρας, να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμα: Ανασχηματισμός: Επανεκκίνηση και φυγή προς τα εµπρός - Ποια τα πρόσωπα-κλειδιά

Τη συζήτηση είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας.

«Θα προκαλέσω συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων προκειμένου η κυβέρνηση να παρουσιάσει το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας για την επόμενη 12ετία. Να περιγράψει όχι μόνο τους εξοπλισμούς, αλλά και τη συνολική μας φιλοσοφία της αμυντικής μας πολιτικής και της ανάγκης να τονώσουμε το σύστημα καινοτομίας της χώρας. Θα εξειδικεύσει στη συνέχεια ο υπουργός άμυνας τις λεπτομέρειες και θα αναμένω την τοποθέτηση όλων των κομμάτων», ανέφερε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή στη Βουλή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d8b2gfdvkpcp)