Καιρός: ''Κοκτέιλ'' αφρικανικής σκόνης και ζέστης τα επόμενα 24ωρα - Πότε θα είναι η πιο θερμή ημέρα, τι λένε οι μετεωρολόγοι
Τι λένε Τσατραφύλλιας και Κολυδάς
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Ηλιοφάνεια, αφρικανική σκόνη και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για δύο κύματα θερμής μεταφοράς που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο μέχρι και 10 βαθμούς.
Καιρός - Τσατραφύλλιας: «Έρχονται 30άρια το Σαββατοκύριακο»
Ειδικότερα, με ανάρτησή του στα social media, o μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για τα δύο κύματα ζέστης που θα «χτυπήσουν» την χώρα μέσα στην εβδομάδα, ανεβάζοντας τον υδράργυρο ακόμα ακόμη και στους 30 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε ακόμα: Καιρός: "Κοκτέιλ" υψηλών θερμοκρασιών και αφρικανικής σκόνης - Πώς μπορούμε να προστατευτούμε
Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:
«Δύο έντονα κύματα ζέστης, σκόνης και υγρασίας αυτή την εβδομάδα..."
Με φόρα μπήκε η Άνοιξη φέτος με 2 κύματα αφρικανικής ζέστης .Το πρώτο κύμα αναμένεται το διάστημα Τρίτη-Πέμπτη και το δεύτερο Παρασκευή -Κυριακή.
Και στα δύο διαστήματα αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση Σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Επίσης οι νοτιάδες μέχρι την Κυριακή θα φτάνουν κατά διαστήματα στα δύο πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ.
Την Τρίτη 11/3 στα δυτικά και βόρεια και την Κυριακή στη βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν και λίγες λασποβροχές
Η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας θα είναι το Σάββατο 15/3 όπου θεωρώ στην Κρήτη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοποννησο θα σημειωθούν τα πρώτα 30άρια του 2025».
Κολυδάς: Δύο κύματα ζέστης μέσα στην εβδομάδα - Ραγδαία άνοδος του υδραργύρου
Παράλληλα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του σημείωσε: «Πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά 7 με 10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα με δύο κύματα θερμής μεταφοράς από τις ακτές της Αφρικής. Παράλληλα οι νοτιάδες θα μεταφέρουν και σκόνη , με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στα νότια».
Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο
Την Τετάρτη (12/3) αναμένονται στο βόρειο Ιόνιο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το νότιο Ιόνιο και τη δυτική Κρήτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου τους 19 με 21, στα δυτικά και νότια τους 22 με 23 και στη βόρεια Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13-03-2025
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Τα φαινόμενα το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-03-2025
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.