Για κίνδυνο εκτροχιασμού είχε προειδοποιήσει ο σταθμάρχης στο Πλατύ Ημαθίας λίγο πριν την τραγωδία των Τεμπών. Συγκεκριμένα, ο σταθμάρχης Πλατέως, διέκρινε ότι το φορτίο της πλατφόρμας της μοιραίας εμπορικής αμαξοστοιχίας ήταν πολύ ελαφρύ και επεσήμανε τον κίνδυνο να εκτροχιαστεί το τρένο.  

Συγκεκριμένα, στο φως της δημοσιότητας έφερε ο ΑΝΤ1 ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο λίγο πριν τη μοιραία σύγκρουση. Πρόκειται για την επικοινωνία μέσω GSM-R μεταξύ του σταθμάρχη στο Πλατύ Ημαθίας και του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή στην σφοδρή σύγκρουση της αμαξοστοιχίας στην τραγωδία των Τεμπών.

Ο σταθμάρχης διέκρινε ότι το φορτίο της πλατφόρμας ήταν πολύ ελαφρύ και εξέφρασε πως υπάρχει κίνδυνος για εκτροχιασμό, με τον μηχανοδηγό να του απαντά: «τα φαινόμενα απατούν».

Ακολουθεί η συνομιλία τους:

Σταθμάρχης Πλατύ Ημαθίας: Έχουμε ακεραιότητα. Μάλλον τα κοντέινερ είναι άδεια έτσι… Για να βάλουν κενά μπροστά και φορτωμένα πίσω, είναι ό,τι πρέπει για εκτροχίαση.

Μηχανοδηγός εμπορικής αμαξοστοιχίας 63503: Τα φαινόμενα απατούν. Έχει λαμαρίνες μπροστά αυτά που βλέπεις τα άδεια.

Σταθμάρχης Πλατύ Ημαθίας: Α μάλιστα, μικρού όγκου φορτίο.

Μηχανοδηγός εμπορικής αμαξοστοιχίας 63503: Ναι ναι ελαφρύς. Εντάξει. Όλα καλά. Όλα γεμάτα. Καλή συνέχεια.

Σταθμάρχης Πλατύ Ημαθίας: Καλό δρόμο. Τα λέμε το πρωί.

Το συγκεκριμένο στοιχείο μειώνει την πιθανότητα να περιέχει εύφλεκτο παράνομο υλικό μέσα στο πιλοτήριο της δεύτερης μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας .Ωστόσο, με την ανακριτική διαδικασία για τη τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους να βρίσκεται σε εξέλιξη, η δικαστική έρευνα έχει να λύσει ακόμη πολλούς γρίφους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d8fbe1bp2sfd)