Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση για τα 15 δημόσια Λύκεια, όπου θα οργανωθεί το πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου – International Baccalaureate (IB). 

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο του 2026, σε δεκαπέντε σχολεία, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα IB στη Β΄ και στη Γ΄ Λυκείου.

Δείτε το ΦΕΚ:

fek-dimosia-lukeia

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η απόφαση:


1.Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) με τον Οργανισμό Διεθνούς Απολυτηρίου (International Baccalaureate Organisation), το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), αναλαμβάνει την υλοποίηση της δράσης «Διεθνές Απολυτήριο σε Δημόσια Λύκεια».

2.Η ως άνω Δράση περιλαμβάνει κάθε είδους προπαρασκευαστική ενέργεια για την εφαρμογή του Διεθνούς Απολυτηρίου, όπως: α) Εισήγηση για κάθε παιδαγωγικό ζήτημα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., β) ανάληψη επιμέρους δράσεων για την προμήθεια, διάθεση ενημερωτικού και επιμορφωτικού υλικού, τη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων, τη διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης γονέων και κηδεμόνων, μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, γ) ανάθεση μελετών σχετικών με την υλοποίηση της δράσης και δ) κάθε άλλη απαραίτητη ενέργεια για την εκπλήρωση της ως άνω δράσης.

3.Για την υλοποίηση της δράσης συνεργάζεται το Ι.Ε.Π. με τον Οργανισμό Διεθνούς Απολυτηρίου, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., τις σχολικές μονάδες που θα καθορισθούν για τον σκοπό αυτό, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς.

4.Κάθε είδους δαπάνη στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης σχετικά με την προετοιμασία, ένταξη και πιστοποίηση των σχολικών μονάδων, στις οποίες θα λειτουργήσουν τμήματα Διεθνούς Απολυτηρίου, καθώς και κάθε άλλη προς τον σκοπό αυτό, βαρύνουν και καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του Ι.Ε.Π., το οποίο θα επιχορηγηθεί/χρηματοδοτηθεί για το σκοπό αυτό από το Προϋπολογισμό του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α