Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός και αύριο, Κυριακή, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 27 και τους 30 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη.

Ο ζεστός καιρός της Κυριακής θα συνοδευτεί και από την αφρικανική σκόνη με την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα να είναι οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο. Μάλιστα, οι συγκεντρώσεις σκόνης αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 μg/m³ κοντά στην επιφάνεια.

Το πρόωρο καλοκαιράκι όμως δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς, όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς, αφού σε λίγες ημέρες έρχεται… βαρυχειμωνιά.

* Διαβάστε επίσης: Καιρός: Ρεκόρ ζέστης τον Μάρτιο, "8-10°C πάνω από τα κανονικά επίπεδα" σύμφωνα με το Meteo - Οι περιοχές που ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 31 βαθμούς

Καιρός: "Βουτιά" έως και... 13 βαθμών στην Αττική 

Όσον αφορά την Αττική η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει το επόμενο διήμερο στους 26 ή και 27 βαθμούς Κελσίου ενώ από την Τρίτη η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς Κελσίου.

Από την η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα κάνει «βουτιά» 15 βαθμών Κελσίου, ενώ θα υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις ή και χιόνια σε ορεινές περιοχές.

Το φαινόμενο πάντως δεν είναι πρωτοφανές, όπως εξήγησε ο κ. Κολυδάς, αν και συνήθως ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή εμφανίζονται το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου και όχι το δεύτερο.

Σταδιακά από την Παρασκευή οι θερμοκρασίες αναμένεται να επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα των 15 -16 βαθμών Κελσίου.

kairos-kolidas-prognosi-attiki


Η πυκνή ομίχλη στην Αττική

Αποτέλεσμα του συνδυασμού των υψηλών θερμοκρασιών στην ατμόσφαιρα με την ψυχρή ακόμα επιφάνεια της θάλασσας ήταν η πυκνή ομίχλη που «έπνιξε» αρκετές, κυρίως παραθαλάσσιες, περιοχές της Αττικής σήμερα.