Απομακρύνεται σταδιακά από αύριο, Δευτέρα 16/03, το κύμα αφρικανικής σκόνης που έχει «πνίξει» πολλές περιοχές της χώρας.

*Διαβάστε ακόμα: Τροχαίο δυστύχημα στο Περιστέρι: Συνελήφθη η 22χρονη οδηγός του ΙΧ - Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα ο Θοδωρής Κολυδάς, με μια ανάρτησή του στο Χ, «η σημερινή ημέρα Κυριακή 16/03 θα είναι και η τελευταία με έντονη μεταφορά Σαχαριανής σκόνης προς τη χώρα μας» και «από αύριο το κύμα σκόνης σταδιακά απομακρύνεται ανατολικότερα».


Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ μέχρι και την Τρίτη

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-03-2025

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βορειοδυτικά και τη Μακεδονία, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα. Από το απόγευμα, όμως, θα περιοριστεί στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση που θα σημειώσει στα δυτικά και βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 23 με 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 26 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-03-2025
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και βόρεια, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 και στα νότια 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξης των 3 με 5 βαθμών Κελσίου. Θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 με 18, στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗN ΤΡΙΤΗ 18-03-2025
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα το βράδυ κατά τόπους στα ανατολικα τμήματα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο στα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση της τάξης των 6 με 8 βαθμών Κελσίου.