Στους -2 βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία την Τρίτη (18/3) στη Φλώρινα, όπου χιονίζει αδιάκοπα από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Μάλιστα, τα σχολεία, με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη, άνοιξαν μία ώρα αργότερα, καθώς υπάρχουν μαθητές που χρειάζεται να φτάσουν από μακρινές ορεινές κοινότητες. Οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά.
Το χιόνι δεν έχει ξεπεράσει τα 4 εκατοστά μέσα στην πόλη της Φλώρινας, αλλά η κίνηση των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο πραγματοποιείται με χειμερινά ελαστικά και αυξημένη προσοχή. Ο κρατικός μηχανισμός, με μηχανήματα αποχιονισμού και ρίψης αλατιού, έχει κινητοποιηθεί, προκειμένου να μείνουν ανοιχτές οι οδικές αρτηρίες.
Από την χιονόπτωση δεν έχουν προκληθεί ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει ανάλογες συνθήκες την εποχή αυτή.