Έτοιμη για επανεκκίνηση δηλώνουν οι φορείς της Σαντορίνης, με την κρουαζιέρα να ξεκινάει από αυτή την Κυριακή, μετά από κοινή υπουργική απόφαση.

Μάλιστα, αναμένονται τουλάχιστον 5 κρουαζιερόπλοια και 6.000 επιβάτες να φθάσουν στο νησί την ερχομένη εβδομάδα, ενώ εντός του Απριλίου προγραμματίζονται 35 αφίξεις.

*Διαβάστε ακόμα: Καιρός: Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία και ανεβαίνει από σήμερα η θερμοκρασία - Πότε επιστρέφει το "καλοκαίρι"

Όσον αφορά στους ξενοδόχους του νησιού, δηλώνουν ικανοποιημένοι από την πορεία των κρατήσεων, ωστόσο δεν έχουν λάβει ακόμα οδηγίες για το πως θα λειτουργήσουν φέτος.

Σημειώνεται ότι παραμένει «αγκάθι» η τεράστια δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων σε εστίαση, ξενοδοχεία και εμπόριο.


Τουριστική καμπάνια για τη Σαντορίνη από το υπουργείο Τουρισμού

Σημειώνεται πως το υπουργείο Τουρισμού προανήγγειλε τη δημιουργία τουριστικής καμπάνιας ύψους 500.000 ευρώ για τη διαφήμιση της Σαντορίνης.

Την καμπάνια αυτή θα δημιουργήσει και θα διαχειριστεί επιτροπή που θα συσταθεί από το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την αυτοδιοίκηση, αλλά και φορείς της Σαντορίνης.

Ακόμα, θα δημιουργηθεί DΜMO ύψους 1 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με στόχο την προβολή και διαχείριση του προορισμού.


"Οι Τούρκοι προσπαθούν να προσελκύσουν τους τουρίστες στη δική τους χώρα διαδίδοντας fake news για τη Σαντορίνη"

Σχετικά με τα fake news της Τουρκίας για τη Σαντορίνη , ο Γ.Γ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Σαντορίνης, Γιώργος Διαμαντόπουλος τόνισε στο MEGA: «Είναι τακτικές οι επιθέσεις και τις δέχεται γενικά ο ελληνικός τουρισμός. Οι τουρίστες βλέπουν το state of emergency, αλλά δεν γνωρίζουν για την Ελλάδα τι σημαίνει η «έκτακτη ανάγκη», κι έτσι ο λαμβάνουν κάπως αρνητικά. Έτσι, οι Τούρκοι προσπαθούν να προσελκύσουν τους τουρίστες στη δική τους χώρα».