Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της "Οδύσσειας" στη Μεσσηνία - Ματ Ντέιμον: "Ήταν μια υπέροχη εμπειρία"
Δείτε όσα είπε ο ηθοποιός
O Ματ Ντέιμον που υποδύεται τον Οδυσσέα φωτογραφήθηκε με κατοίκους της Μεσσηνίας και μίλησε στην κάμερα του ΕΡΤ αφού τελείωσαν τα γυρίσματα

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν στην Ελλάδα, με σκηνικά που αποπνέουν την αυθεντική ατμόσφαιρα της αρχαίας Ελλάδας.
Η Μεσσηνία αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για την επική επιστροφή του Οδυσσέα από την Τροία στην Ιθάκη, με το Κάστρο της Μεθώνης, τον Ακροκόρινθο, το Σπήλαιο του Νέστορος και τις παραλίες Βοϊδοκοιλιά και Αλμυρόλακα να φιλοξενούν κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές. Στη Μεθώνη, οι εικόνες με περικεφαλαίες, ασπίδες και τριήρεις αποτύπωσαν την μεγαλοπρέπεια της παραγωγής.
Η ταινία, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ, αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 17 Ιουλίου 2026.Τι είπε ο Ματ Ντέιμον μετά το τέλος των γυρισμάτων της Οδύσσειας του Κρίστοφερ Νόλαν
Ο Ματ Ντέιμον, ο οποίος υποδύεται τον Οδυσσέα, δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Περάσαμε υπέροχα, κάναμε σπουδαία δουλειά για την ταινία». Στη Γιάλοβα, λίγο πριν την αναχώρησή τους, οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της ταινίας απόλαυσαν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, όπως το αρνάκι και τη φάβα, τιμώντας την τοπική κουζίνα.Οι κάτοικοι της περιοχής, ενθουσιασμένοι από το μέγεθος της παραγωγής και τη γνωριμία τους με τους διάσημους ηθοποιούς, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την εμπειρία. Περίπου 300 ντόπιοι συμμετείχαν στα γυρίσματα, προσφέροντας την πολύτιμη βοήθειά τους. Τα τελευταία σκηνικά και προπ της ταινίας φορτώνονται τώρα για τον επόμενο σταθμό της παραγωγής στη Σικελία.