Ένα θρυλικό αεροπλάνο με παρουσία και στον ελληνικό κινηματογράφο βρέθηκε σήμερα στους αιθέρες της Αθήνας, προκειμένου να μετάσχει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Πρόκειται για το αεροσκάφος που «πετούσε» ο Κώστας Βουτσάς στην ταινία-μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη «Ραντεβού στον αέρα».

Ο αγαπημένος ηθοποιός στη συγκεκριμένη σκηνή μπαίνει καταλάθος στο αεροπλάνο, αυτό αρχίζει και τροχοδρομεί και στη συνέχεια απογειώνεται, για να ακολουθήσουν οι «αγωνιώδεις» οδηγίες από τον πύργο ελέγχου για το πώς θα καταφέρει να το προσγειώσει και πάλι.

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο, το Τ-6 HARVARD, ήταν εκπαιδευτικό για τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ως το 1960 και αφού συντηρήθηκε με ανταλλακτικά που ήρθαν από τις ΗΠΑ είναι έτοιμο και πάλι να ξεκινήσει τις πτήσεις επίδειξης.



Η Πολεμική Αεροπορία και ο Στρατός παρουσίασαν εντυπωσιακά οπλικά συστήματα, με το επετειακό T-6 HARVARD να κάνει την εμφάνισή του δίπλα στο θρυλικό SPITFIRE. Το ιστορικό αεροσκάφος πλαισίωσε τα άλλα εντυπωσιακά μέσα που συμμετείχαν στον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d8p7agze2zsx)

Το θρυλικό αεροπλάνο ήταν να πετάξει και κατά την προηγούμενη εθνική εορτή, την 28η Οκτωβρίου, αλλά δεν πρόλαβε.

Το φημισμένο T-6 HARVARD αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας, έτσι η παρουσία του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου αποτέλεσε ένα φόρο τιμής στην αεροπορική παράδοση.

25η Μαρτίου: Δείτε εικόνες από την πτήση του αεροπλάνου T-6 HARVARD

25i_martiou_t6_harvard_parelasi_1_
25i_martiou_t6_harvard_parelasi_2_
25i_martiou_t6_harvard_parelasi_3_
25i_martiou_t6_harvard_parelasi_4_
25i_martiou_t6_harvard_parelasi_5_