Στην προσπάθειά τους να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο, θύματα απάτης μέσω διαδικτύου έπεσαν δύο Κρητικοί, που παρά το γεγονός ότι προχώρησαν στην καταβολή ποσού, δεν είδαν αυτοκίνητο.

Στην πρώτη περίπτωση 54χρονος από το Ηράκλειο, είδε δελεαστική αγγελία μέσω γνωστής πλατφόρμας στο διαδίκτυο και επικοινώνησε με τον πωλητή. Αυτό που δεν γνώριζε ήταν ότι πίσω από την αγγελία κρύβοταν ένας απατεώνας.

Πελάτης και πωλητής τα βρήκαν στην τιμή, ο 54χρονος έστειλε προκαταβολή 3.200 ευρώ αλλά το αυτοκίνητο… δεν ήρθε ποτέ στο Ηράκλειο.

Στην δεύτερη περίπτωση θύμα απάτης έπεσε ένας 58χρονος επίσης κάτοικος Ηρακλείου ο οποίος βρήκε αγγελία μέσω του Facebook Marketplace για ένα όχημα που ήθελε να αγοράσει.

Ο πωλητής, ύστερα από παζάρια, του ζήτησε 6.000 ευρώ προκαταβολή για να κλείσει το αυτοκίνητο.

Ο 58χρονος τα έστειλε αλλά αυτοκίνητο δεν πήρε ποτέ. Και οι δύο προχώρησαν σε καταγγελίες στην αστυνομία η οποία πραγματοποιεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
 

Πηγή: cretaone