Την οργή του εξέφρασε μέσω ανάρτησης στο Facebook, ο Νίκος Πλακιάς, σχετικά με τη συμμετοχή του πρώην υπουργού Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, σε εκδήλωση για τα Τέμπη.

Η εκδήλωση είχε αναγγελθεί για την Τρίτη 8 Απριλίου, στο δημαρχείο της Κηφισιάς, με τίτλο «Έγκλημα των Τεμπών, αλήθειες και συμπεράσματα, Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Στην αφίσα εμφανίζονται ομιλητές οι δικηγόροι Λουκάς Αποστολίδης και Θεόδωρος Μαντάς, καθώς και ο Χρήστος Σπίρτζης, ακόμα ενεργό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

* Διαβάστε επίσης: Αποστολίδης στα Παραπολιτικά 90,1: Ο κόσμος και η Δικαιοσύνη ψάχνουν να βρουν πώς έγινε η πυρόμπαλα και έκαψε τα παιδιά στα Τέμπη

«Η οποιαδήποτε συζήτηση με τον συγκεκριμένο για τα ΤΕΜΠΗ θα θεωρηθεί μέγιστη προσβολή για εμάς», έγραψε ο πατέρας θυμάτων στα Τέμπη, ενώ στην ίδια ανάρτηση κάλεσε τους άλλους δύο προγραμματισμένους ομιλητές, να αποχωρήσουν ως ένδειξη αποδοκιμασίας για τη συμμετοχή του Χρήστου Σπίρτζη.

Η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά:




«Κύριοι ΛΟΥΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ και Θεόδωρος Μαντάς ακυρώστε γρήγορα αυτήν την παρωδία συζήτηση παρουσία του Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος για όλες τις οικογένειες είναι ένας από τους υπεύθυνους της δολοφονίας 57 αθώων ψυχών. Η οποιαδήποτε συζήτηση με τον συγκεκριμένο για τα ΤΕΜΠΗ θα θεωρηθεί μέγιστη προσβολή για εμάς».

Σε σχόλιο στην ανάρτηση του Νίκου Πλακιά ο Λουκάς Αποστολίδης έγραψε:

«Αγαπητέ Νίκο δυστυχώς τώρα πρωί έμαθα από δημοσιογράφο την Ανάρτηση σου. Ασφαλως και δεν θα συμμετάσχω. Αν γνώριζα ότι θα συμμετέχει και ο κ. Σπιρτζης δεν θα συμμετείχα ούτε εγώ ούτε ο κ. Μαντάς. Δίπλα στον αγώνα σας για Δικαιοσύνη βρίσκομαι από τις πρώτες ώρες. Έχω δημόσια γράψει και καταγγείλει ότι για την τραγωδία υπεύθυνοι κυρίαρχα είναι: το τρίγωνο της διαπλοκής και ενοχής : πολιτική ηγεσία – εργολαβικά συμφέροντα – πρόθυμες Διοικήσεις. Έχω με ονοματεπώνυμα μιλήσει για τον κ. Καραμανλή και τον κ. Σπίρτζη και αγωνίζομαι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Απεριόριστος ο σεβασμός στους γονείς αυτής της τραγωδίας. Και να μην υπήρχε η ανάρτηση σου αν μάθαινα για την πρόσκληση και συμμετοχή του κ. Σπίρτζη δεν θα συμμετείχα. Στα πλαίσια ενημέρωσης για το έγκλημα κλήθηκα να μιλήσω εγώ και ο κ Μαντάς σε εκδήλωση μιας παράταξης που μάχεται για Δικαιοσύνη. Υπηρετώ την Αλήθεια και αγωνίζομαι γι’ αυτή και τη Δικαιοσύνη σεβόμενος τις αρχές και τις αξίες της. Στο ίδιο μετερίζι και ο κ Μαντάς. Ποτέ δε θα διανοούμασταν να προσβάλουμε τη μνήμη των παιδιών καθώς και των γονιών. Από το ακροατήριο του δικαστηρίου σου στέλνω το μήνυμά μου και πάντα θα είμαι δίπλα σας στον δίκαιο αγώνα σας…».

anartisi-apostolidi-gia-plakia-tempi



Την απάντηση του Λουκά Αποστολίδη προσυπογράφει και ο Θεόδωρος Μαντάς, όπως έγραψε ο ίδιος:

«Προσυπογράφω την απάντηση του κ. Λουκά Αποστολίδη. Η θέση μας είναι μία και μοναδική από την πρώτη στιγμή , μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, πάντοτε με τους συγγενείς, μόνο με τους συγγενείς στην πρώτη γραμμή για την απονομή Δικαιοσύνη!».

anartisi-manta