Πάσχα με καλοκαιρία: Σε ποιες περιοχές θα φτάσει η θερμοκρασία πάνω από 20°C - Αναλυτική πρόγνωση καιρού
Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα
Καλοκαίρι θα θυμίζει ο καιρός το Πάσχα καθώς οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου, με το κύμα κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών να υποχωρεί

Καλοκαίρι θα θυμίζει το τοπίο του καιρού το Πάσχα καθώς οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου, σε πολλές περιοχές της χώρας, με το κύμα κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών σιγά σιγά να υποχωρεί, ήδη από σήμερα, Πέμπτη 10 Απριλίου. Ήδη από τη Μεγάλη Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Διαβάστε ακόμα: Καιρός: Φεύγει το κρύο από τη Φινλανδία, έρχεται αλγερινή ζέστη -Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα
Ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα
Όσον αφορά τον καιρό την ερχόμενη εβδομάδα μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία από τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα θερμές αέριες μάζες θα κινηθούν προς τη χώρα μας, από την Αφρική, κάτι το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα την νέα άνοδο της θερμοκρασίας ενώ οι συνηθισμένες τοπικές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους τη Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη όπου δεν θα λείψουν οι λίγες τοπικές βροχές . Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός αναμένεται ήπιος, χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές, ενώ οι έως τώρα προγνώσεις των μετεωρολόγων κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και για την Κυριακή του Πάσχα. Αστάθεια αναμένεται τη Δευτέρα του Πάσχα σε ηπειρωτικές -ορεινές- περιοχές.
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες
Υποχωρεί σταδιακά η αστάθεια και από το Σαββατοκύριακο θα πάμε σε μία Μεγάλη Εβδομάδα με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, ενώ σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και το Πάσχα. Στην Αττική, δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο. Στα πιο ανατολικά τμήματα και στα βόρεια επικρατούν συνθήκες όπου ο υδράργυρος είναι σε πιο χαμηλές τιμές. Αργά το μεσημέρι θα δούμε θερμοκρασίες έως και 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια ενώ κοντά στο απόγευμα ίσως βγουν κάποιες μπόρες στην ορεινή ζώνη. Ο υδράργυρος από 6 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.
Συγκεκριμένα, δήλωσε:
«Περνάει ένα ψυχρό μέτωπο τις επόμενες ημέρες. Σήμερα, μέσα στη νύχτα αλλά κυρίς αύριο θα έχουμε βροχοπτώσεις στα πιο ανατολικά τμήματα της χώρας. Σε περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο, η βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα, το ανατολικό - νοτιοανατολικό Αιγαίο, η περιοχή της Κρήτης, θα ξεκινήσουν και πάλι αύριο με έναν άστατο καιρό ο οποίος θα αρχίσει να βελτιώνεται στη συνέχεια.
Το Σάββατο, στην ουσία περιμένουμε μία ανάλογη εικόνα. Περιμένουμε να περάσει πάλι η τελευταία ψυχρή μετωπική επιφάνεια από τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας που ίσως δώσει και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, εκεί προς την περιοχή του Έβρου, για λίγο όμως και στη συνέχεια ο καιρός βελτιώνεται. Θα βγει κάποια αστάθεια το απόγευμα σε ορεινές κυρίως περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και από την Κυριακή και στη συνέχεια καθώς θα οδηγούμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα, θα αισθανόμαστε ακόμη πιο έντονα αυτόν τον ανοιξιάτικο καιρό, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει. Θα έχουμε θερμοκρασία στη Μεγάλη Εβδομάδα κοντά στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, βροχές δεν περιμένουμε κάτι το αξιόλογο.
Σε ότι αφορά τη Μεγάλη Παρασκευή που θα έχουμε και την περιφορά των Επιταφείων, ο καιρός θα είναι λίγο συννεφιασμένος. Θα έχουμε μια ήπια μεταφορά αφρικανικής σκόνης και ίσως βγουν κάποιες ασθενείς λασποβροχές προς τα δυτικά και βόρεια. Το Μεγάλο Σάββατο δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο, θα είναι ήπιος ο καιρός και την Κυριακή του Πάσχα, επίσης ήπιες οι καιρικές συνθήκες και με καλές θερμοκρασίες, 24 με 26 βαθμούς οι μέγιστες θερμοκρασίες. Αν βγουν κάποιες μπόρες θα είναι το απόγευμα σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας ακόμα και τη Δευτέρα του Πάσχα δεν περιμένουμε κάτι το ιδαίτερο, πέρα από κάποια θερμική αστάθεια που θα βγει το απόγευμα στον ηπειρωτικό κορμό σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Το μεσημέρι θα ανεβαίνει αρκετά ο υδράργυρος, θα είμαστε σε καθαρά ανοιξιάτικες συνθήκες. Γενικά από τη μεγάλη Δευτέρα και στη συνέχεια δεν προβληματίζει καθόλου ο καιρός, θα τον απολαύσει ο κόσμος».