
Διαμαρτυρία vegans το απόγευμα στο Σύνταγμα: "Η σφαγή δεν είναι αγάπη"
"Υπάρχει εναλλακτική πρόταση; Φυσικά"
Για τρίτη χρονιά η Vegan Life καλεί σε δράση διαμαρτυρίας και ευαισθητοποίησης με σύνθημα "η σφαγή δεν είναι αγάπη", ενόψει της Κυριακής του Πάσχα
Για τρίτη χρονιά η Vegan Life καλεί σε δράση διαμαρτυρίας και ευαισθητοποίησης, τη Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 18:30, στην Πλατεία Συντάγματος, με σύνθημα «η σφαγή δεν είναι αγάπη». Κάθε χρόνο στην Ελλάδα μόνο για την Κυριακή του Πάσχα σφάζονται πάνω από 2 εκατομμύρια αρνιά και κατσίκια προκειμένου να καταναλωθούν στο εορταστικό τραπέζι, τονίζει η Vegan Life. «Ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε χωρίς θύματα. Μεγάλη Τετάρτη, 18:30, Πλατεία Συντάγματος. Φοράμε μαύρα. Τα πλακάτ δίνονται από την Οργάνωση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Διαμαρτυρία vegans το απόγευμα στο Σύνταγμα
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Υπάρχει εναλλακτική πρόταση; Φυσικά! Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, ανάμεσα σε ελιές, φυστικιές και αμπέλια, το φετινό Πάσχα αποκτά έναν διαφορετικό, πιο ειρηνικό χαρακτήρα. Στο κτήμα της Inspira στο Αλεποχώρι Μεγάρων, η ομάδα της Vegan Life NGO σε συνεργασία με την Inspira δημιούργησε έναν χώρο συνάντησης, γιορτής και συνύπαρξης, μακριά από τη βία και την κατανάλωση ζώων που συχνά χαρακτηρίζει τις πασχαλινές παραδόσεις. Η Κυριακή του Πάσχα μετατρέπεται εδώ σε μια μέρα χαλάρωσης, γνωριμιών και απόλαυσης. Οι επισκέπτριες και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν λαχταριστές και θρεπτικές vegan δημιουργίες, με κόστος που κυμαίνεται από 5 έως 10 ευρώ ανά πιάτο, και να γιορτάσουν τη μέρα με σεβασμό προς όλα τα έμβια όντα.
Η πρόσβαση στον χώρο είναι δυνατή με αυτοκίνητο (διατίθεται η ακριβής τοποθεσία κατόπιν επικοινωνίας), καθώς και με ΚΤΕΛ για Αλεποχώρι ή Μέγαρα. Για όσες και όσους επιλέξουν τα Μέγαρα, υπάρχει δυνατότητα παραλαβής με αυτοκίνητο έπειτα από συνεννόηση. Η μέρα στο κτήμα της Inspira δεν υπόσχεται μόνο καλό φαγητό, αλλά και μια εμπειρία σύνδεσης με τη φύση, με άλλες και άλλους ανθρώπους και με έναν τρόπο ζωής που προάγει τη συμπόνοια και την ηρεμία».