Μεγάλη Επιτυχία του Ελληνοτουρκικού Συνεδρίου Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματιολογίας
30 Χρόνια Επιστημονικής Συνεργασίας
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ελληνοτουρκικού Συνεδρίου Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματιολογίας στο Κεντρικό Κτηριο του Πανεπιστημίου Αθηνων
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ελληνοτουρκικού ΣυνεδρίουΟρθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματιολογίας στο Κεντρικό Κτηριο του Πανεπιστημίου Αθηνων (10-12 Απριλίου 2025), το οποίο φέτος είχε επετειακό χαρακτήρα, σηματοδοτώντας τη συμπλήρωση 30 ετών αδιάλειπτης επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον τομέα της Ορθοπαιδικής. Η διοργάνωση του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε από την Α’ Ορθοπαιδική Χειρουργική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Σμύρνη. Την επιστημονική προεδρία είχαν ο Καθηγητής Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος και ο Καθηγητής Kemal Aktuğlu.
Ο Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος Καθηγητής-Διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ με τον Καθηγητή -Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής Σμύρνης, κ. Kemal Aktuglu
Η άψογη οργάνωση και το υψηλό επιστημονικό επίπεδο της εκδήλωσης ανέδειξαν τη μακρόχρονη, γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο πανεπιστημίων, καθώς και τη στενή διαπανεπιστημιακή σύμπραξη των ακαδημαϊκών κοινοτήτων Ελλάδας και Τουρκίας. Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι ορθοπαιδικοί χειρουργοί από πανεπιστήμια και κρατικές κλινικές των δύο χωρών, διασφαλίζοντας ένα εξαιρετικά υψηλό επιστημονικό επίπεδο. Οι διαλέξεις, οι ανακοινώσεις και οι παρουσιάσεις ξεχώρισαν για την αρτιότητα και την καινοτομία τους.
Η φετινή διοργάνωση τίμησε την έναρξη της συνεργασίας το 1995 στη Σμύρνη και την εξέλιξή της σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, προβάλλοντας διαχρονικά την επιστήμη ως γέφυρα επικοινωνίας, συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Το συνέδριο αποτέλεσε όχι μόνο ένα κορυφαίο επιστημονικό γεγονός, αλλά και ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης, αμοιβαίου σεβασμού και διακρατικής επιστημονικής σύμπραξης.